Hiinas mõisteti surma uimastikaubanduses süüdistatud Kanada turist, Kanada väljastas reisihoiatuse (6)

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Roman Pilipey / EPA / Scanpix

Hiina kohus mõistis esmaspäeval surma kanadalase Robert Lloyd Schellenbergi, keda süüdistatakse narkootikumide smugeldamises.

Mehele oli eelnevalt määratud 15 aastat vangistust, kuid kohus leidis, et see karistus on liiga leebe. «Ma ei ole narkosmugeldaja, ma tulin Hiinasse turistina,» ütles Schellenberg vahetult enne kohtuotsuse väljakuulutamist. Tal on kümme päeva aega, et otsus edasi kaevata.

Foto: HANDOUT / REUTERS / SCANPIX

Otsus süvendab pingeid Kanada ja Hiina vahel veelgi, vahendab CNN. Detsembris vahistati Kanadas USA palvel Huawei finantsjuht Meng Wanzhou, keda USA võimud süüdistavad Iraanile kehtestatud sanktsioonide rikkumises.

Arvatakse, et Hiina kohus võis Schellenbergi surma mõista Kanada survestamiseks, kuna alles hiljuti vahistati veel kaks kanadalast, kes on väidetavalt oht Hiina julgeolekule. Tõenäoliselt on siiski tegemist kättemaksuga Kanadale.

Pärast otsuse väljakuulutamist väljastas Kanada välisministeerium Hiina kohta reisihoiatuse. Hiina välisministeeriumi esindaja Hua Chunyingi sõnul on reisihoiatus täiesti tarbetu, kuna kanadalastel polevat Hiinas midagi karta, seni kuni nad seadusi järgivad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles