Täna algaval Eurosonicu festivalil astuvad lavale kolm silmapaistvat Eesti artisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Nuut.
Maarja Nuut. Foto: Valdo Ots / Sakala

Täna algab Hollandis mainekas Eurosonicu festival, kuhu ka Raadio 2 on juba kümme aastat saatnud esinema tõusvaid Eesti artiste. Sel aastal esindavad Eestit rahvusvahelisel festivalil Holy Motors, Maarja Nuut & Ruum ning Erki Pärnoja: Efterglow. 

Raadio 2 on rohkem kui kümme aastat pakkunud Eesti artistidele ainulaadset võimalust esitleda oma loomingut Euroopa kõige tähtsamal showcase-festivalil Eurosonicul, mis on paljudele kujunenud hüppelauaks laiema tuntuse saavutamisel. Nii on Raadio 2 soovitusel jõudnud Eurosonicu lavale näiteks Tommy Cash ja Ewert & The Two Dragons. Tänavu esindavad Eestit Hollandis toimuval festivalil Holy Motors, Maarja Nuut & Ruum ning Erki Pärnoja: Efterglow.

Eurosonicu festival tähistab sel aastal 20 aasta möödumist hetkest, kui festivaliga liitus Euroopa Ringhäälinguliit (EBU). 1999. aastast alates on EBU raadiojaamad esitlenud Groningenis sadu uusi talendikaid artiste, Raadio 2 on EBU Eurosonicu grupi aktiivne liige olnud 2007. aastast. 

Eestist on seni Eurosonicu festivalile jõudnud järgmised artistid:

2018: Meisterjaan
2017: NOËP, Tommy Cash
2016: Trad.Attack!, Ingrid Lukas, Maarja Nuut
2015: Frankie Animal, Odd Hugo
2014: Winny Puhh, Elephants From Neptune
2013: Iiris, Talbot, Ewert & The Two Dragons
2012: Ewert & The Two Dragons
2011: Aides, Bert On Beats
2010: Svjata Vatra, Kirtana Rasa
2008: Eliit
2007: House Of Games

Eurosonicu festival algab Hollandis täna ja kestab 19. jaanuarini. 

Raadio 2 otsesaadet Eurosonicult saab kuulata sellel reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles