Tutvume Eesti Muusikaauhindade nominentidega: kes pistab tasku aasta meesartisti tiitli?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta meesartisti nominendid: nublu, Tommy Cash ja NOËP.
Aasta meesartisti nominendid: nublu, Tommy Cash ja NOËP. Foto: Konstantin Sednev/Marko Saarm

24. jaanuaril toimub Saku suurhallis suurejooneline Eesti Muusikaauhindade auhinnagala, kus tunnustatakse lõppenud aasta silmapaistvamaid ja säravamaid kodumaiseid artiste. Aasta meesartisti kategoorias pistavad rinda ​NOËP, nublu ja Tommy Cash.

NOËP

Mahedahäälne Andres Kõpper ehk NOËP ilmus muusikamaastikule kümnendi alguses, kui jõudis ansambliga Tenfold Rabbit Eesti Laulu finaali. 2015. aastal otsustati pillid kotti panna ning Kõpper hakkas tegutsema NOËPi nime alt sooloartistina.

Rahvusvahelist tuntust maitsnud artist on tänavustel muusikaauhindadel nomineeritud kolmes kategoorias: aasta popalbum, meesartist ja parim laul («New Heights»). Viimases sai muusik nominatsiooni ka eelmisel korral, kuid «Jennifer Lawrence» jäi siiski alla toonasele hittloole «Kiki Miki». Eks näis, kas sel korral õnnestub NOËPil räpparid alistada.

NOËP on nomineeritud aasta popalbumi, meesartisti ja parima laulu tiitlile.
NOËP on nomineeritud aasta popalbumi, meesartisti ja parima laulu tiitlile. Foto: EMA 2019

nublu

Möödunud aastal tohutut menu nautinud mõminaräppar nublu on muusikaauhindade jagamisel täielik uustulnuk, ent sellegipoolest aasta parima laulu kategoorias kasvõi statistiliselt vaadates võidusoosik. Nimelt on nublu ainuke, kellel on tules mitu rauda: auhinda püüavad megahitid «Mina ka» ja «öölaps!». Olgu mainitud, et näiteks Raadio 2 aastahiti jagamisel napsas nublu samade lugudega kaks esikohta.

Seni auhinnatseremooniaid vältinud ja Soundcloudist esimese tuntuse kogunud räppar on muusikaauhindade galal nomineeritud ka aasta meesartisti kategoorias. Juba 24. jaanuaril näeme, kas sellest tunnustusest piisab, et madalat profiili hoidev mõminaräppar kaamerate ette meelitada.

Räppar nublu on aasta parima laulu kategoorias esindatud lausa kahe palaga.
Räppar nublu on aasta parima laulu kategoorias esindatud lausa kahe palaga. Foto: Rene Lutterus/Club Hollywood

Tommy Cash

Šokiräppar Tommy Cash on tänavuse muusikaauhindade gala võitja juba praegu: mees sai kaks korda rohkem nominatsioone kui keegi teine ning on ühes kategoorias märgitud lausa kolmel korral. Seetõttu on aasta muusikavideo kategoorias juba võitja teada, tuleb vaid välja selgitada, millise looga Cash auhinna taskusse paneb. Kusjuures samas kategoorias võidutses räppar ka eelmisel aastal.

Sügisel albumi «¥€$» üllitanud ja aasta lõpus Saku suurhallis vägeva soolokontserdi andnud räppar kandideerib veel aasta hip-hop- või räppalbumi, aasta meesartisti ja parima albumi tiitlile. Kokku on Cashil nominatsioone kuus.

Tommy Cash on tänavusel auhinnagalal nomineeritud lausa 6 korral.
Tommy Cash on tänavusel auhinnagalal nomineeritud lausa 6 korral. Foto: EMA 2019

Eesti Muusikaauhinnad 2019 suur auhinnagala toimub 24. jaanuaril Tallinnas Saku suurhallis. Auhindu jagatakse 17 kategoorias. Õhtut juhivad Triinu «Lepatriinu» Paomets ja Reigo Ahven.

Üritusele võid piletid võita, kui osaled Elu24 lugejaküsitluses, mille leiad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles