Saatuslik päev: juuksuri tehtud soovitus päästis mehe elu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksur Erinna Lindfield ja klient Adam Shatford, kelle elu ta päästis.
Juuksur Erinna Lindfield ja klient Adam Shatford, kelle elu ta päästis. Foto: Tristan Potter / SWNS / Tristan Potter / SWNS

Väikelinna juuksur päästis oma kliendi elu, kui avastas ta peast kühmu, mis osutus vähihaiguseks, vahendab SWNS.

Suurbritanniast, Northamptonist pärit 54-aastane sõiduõpetaja Adam Shatford läks juhuslikult juuksuri juurde, kui üks tema õpilastest õppesõidule kohale ei ilmunud.

Tema juuksuriks oli Erinna Lindfield, kes avastas mehe juukseid kammides tema vasaku kõrva juurest kõva kühmu. Ta mainis seda ka Adamile ning soovitas tal sellega kontrolli minna. 

Mees tegigi seda ning loetud päevad hiljem diagnoositi tal kolmanda staadiumi melanoom. Lisaks leidsid arstid mehe otsaesiselt veel teisigi vähkkasvajaid.

Juuksur Erinna Lindfield päästis oma kliendi Adam Shatfordi elu.
Juuksur Erinna Lindfield päästis oma kliendi Adam Shatfordi elu. Foto: Tristan Potter / SWNS / Tristan Potter / SWNS

Adami esimene operatsioon toimus 23. oktoobril, 2018. aastal ning alles möödunud kuul oli tal veel viimane operatsioon lümfisõlmede eemaldamiseks.

Ravi oli edukas ning mõni aeg tagasi sai ta rõõmusõnumi, et on terve. Seepeale läks Adam tagasi juuksuri juurde, et tänada teda oma elu päästmise eest.

«Erinna polnud varem mu juukseid lõiganud, seda tegi üks teine juuksur,» meenutas kolme lapse isa Northamptonist.

«Kui Erinna poleks mulle öelnud, et peaksin sellega kontrolli minema, poleks ma seda ilmselt ise teinud.»

Juuksur Erinna Lindfield päästis oma kliendi Adam Shatfordi elu.
Juuksur Erinna Lindfield päästis oma kliendi Adam Shatfordi elu. Foto: Tristan Potter / SWNS / Tristan Potter / SWNS

«Mul läks väga hästi. Ma oleks võinud lihtsalt Erinna jutu peale noogutada, aga ma helistasin arstile ning haiglas tunnustasid nii arstid kui kirurgid Erinna tegu.»

Adam ostis juuksurile tänutäheks pudeli Proseccot ning sõnas, et lisaks elu päästmisele oli tegu ka parima juukselõikusega, mis talle eales tehtud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles