Vot need on Eesti mehed! Utria dessandi võistlustel kogunes järjest 65 magamata tundi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Noormets ja Kristo Sinivee.
Henri Noormets ja Kristo Sinivee. Foto: Karri Kaas

80 kilomeetrit suuskadel keset Ida-Virumaa metsi ja lagendikke. 36 tundi puhkuseta talvises Eesti looduses. Kaitseliidu Pärnumaa maleva Vändra rühma mehed vahetasid tänavusel Utria dessandi militaarvõistlusel mulluse teise koha võidu vastu välja. Tulemus ei tulnud siiski kergelt.

«Mina kogusin kokku 65 magamata tundi järjest, mis mind muidugi teisel ööl täitsa maha tahtis murda, pilgutades ei tahtnud silmad enam lahti tulla ja kohe hakkas unenägu jooksma,» kirjeldas võiduka meeskonna liige Kristo Sinivee. Ta lisas, et unega võidelda oli raske aga taolised võistlused peavadki inimeste otsustusvõime ja füüsilise vastupidavuse stressiolukorras proovile panema.

Võistlus sai alguse neljapäeva õhtul, kui mandaadi saamiseks kogunesid võistkonnad Jõhvi kaitseliidu Alutaguse maleva ruumidesse. Seal saadi kätte stardimaterjalid ja stardinumbri: saatuse tahtel pidid vändrakad kolmekümne meeskonna hulgast teisena rajale minema.

Loe vängete meeste kogemusest pikemalt Pärnu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles