Šokeeriv dokkfilm Michael Jacksoni lapsepilastamisest ristiti esilinastusel õudusfilmiks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jackson
Michael Jackson Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP/Scanpix

Reedel linastus Ameerikas Sundance'i filmifestivalil šokeeriv dokumentaalfilm «Leaving Neverland», mis kirjeldab, kuidas popstaar Michael Jackson lapsi pilastas.

Šokeeriva dokumentaalfilmi peategelased on Wade Robson ja James Safechuck, kes väidavad, et popikuningas kasutas neid lapsepõlves seksuaalselt ära, vahendab The Sun. Väidetavalt leidsid väärteod aset Jacksonile kuulunud Neverlandi rantšos. Praegu on Robson ja Safechuck 30ndates eluaastates.

Filmis kirjeldati, kuidas Jackson kinkis ühele noorele poisile seksuaalsete teenete eest ehteid ning korraldas lapsega isegi libapulma, kus loeti pulmavandeid ja vahetati sõrmuseid. Dokumentaali väitel maksti Safechucki isale miljon dollarit, et too juhtunust vaikiks.

Popstaari ohvrid rääkisid kõik sarnast juttu: Jackson õpetas neid oma vanemaid ja naisi vihkama, rääkis, kuidas jumal nad kokku viis, ning lõpuks vahetas nooremate poiste vastu välja. Šokeerivat dokkfilmi on nimetatud ka õudusfilmiks, kuna selle sisu olevat nii häiriv.

Vasakult: Wade Robson, filmi lavastaja Dan Reed ja James Safechuck.
Vasakult: Wade Robson, filmi lavastaja Dan Reed ja James Safechuck. Foto: AP/Scanpix

Sundance'i kinopublikus olid peamiselt ajakirjanikud ja filmitegijad. «Tegemist on õudusfilmiga - see on intiimne, väga usutav, mõneti seksuaalselt detailne lugu kahest poisist, kellest said Jacksoni erilised «sõbrad» ehk armukesed, samal ajal kui poiste sinisilmsed vanemad asjaga kaasa läksid,» kommenteeris filmikriitik Jeff Wells.

Wellsi sõnul oli Jackson kiskja ja koletis. «Te oleksite pidanud nägema kinosaalis olnud inimeste nägusid. Neilt vaatas vastu vastikustunne, iiveldus... püüdlused ärritust varjata,» kirjeldas kriitik.

Filmi esilinastusel olid kohal ka protesteerijad, kes usuvad, et Jackson pole lastele midagi halba teinud.
Filmi esilinastusel olid kohal ka protesteerijad, kes usuvad, et Jackson pole lastele midagi halba teinud. Foto: AP/Scanpix

Robson ja Safechuck, kes olid esilinastusel ka kohal, said püstise aplausi ning vastasid publiku küsimustele. Juhtunu ajal olid poisid seitsme- ja 14-aastased. Nii filmis kui kinosaalis rääkisid mehed avameelselt, mis popikuninga magamistoas toimus.

Väidetavalt kaotas Jackson Robsoni vastu huvi, kui too sai 14-aastaseks, ning ütles poisile, et kui keegi asjast teada saaks, oleks karjääriga lõpp. 2016. aastal kaebas Robson Jacksoni kohtusse ning küsis 1,62 miljardi dollari väärtuses kahjuraha.

Jacksoni lähedased on öelnud, et filmil pole tõega midagi pistmist.

Selline nägi popikuningas välja oma hiilgeajal.
Selline nägi popikuningas välja oma hiilgeajal. Foto: C.F. THAM / AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles