Ajalooline moment: EMA gala tõi legendaarse Mahavoki ja Kare Kauksi taas ühele lavale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Popansambel Mahavok sai neljapäeval Eesti Muusikaauhindade galal väljateenitud tunnustuse pika karjääri eest, kui neile anti üle auhind «Panus Eesti muusikasse». Saku suurhalli laval liitus legendaarse bändiga ka Kare Kauks. Vaata videot!

37 aastat tagasi loodud bänd on muusikasõpru rõõmustanud paljude hittidega, nende seas «Kaugel maal», «On läinud aastad» ja «Mägede hääl», kusjuures viimast esitas EMA galal ansambli kauaaegne solist Kare Kauks. Veel olid solistidena kohal Karl Madis ja Anet Vaikmaa. Viimase isa on Mahavoki ninamees ja kitarrist Heini Vaikmaa.

Melomaan Olav Osolin rõõmustas, et bänd sai lõpuks kätte väljateenitud tunnustuse. «Kusjuures eriliselt hea meel oli mul selle üle, et Kare lasi end lõpuks Heinil pehmeks rääkida, sõitis siiski Rootsist Tallinna ja näitas Saku hallis, kuidas tuleb tegelikult laulda «Mägede häält». See oli uhke hetk!» kirjutas Osolin Facebookis.

Kollektiiv astus galal üles ka suurejoonelise etteastega, mis viis publiku ajarännakule läbi Mahavoki ajaloo ning tõi fookusesse ka bändi tänapäevase loomingu.

Tervet galat saad uuesti vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles