Eesti esimene eutanaasiaturist pole huumorisoont kaotanud: ostsin annetatud raha eest kullast muna! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Paberit.
Jane Paberit. Foto: Olga Šištšenko

Eesti esimeseks suitsiidituristiks kutsutud 47-aastane virumaalane, kes põeb pöördumatut lihashaigust, pole surma eel huumorisoont minetanud. Naine viskas sotsiaalmeedias nalja, et kulutas annetusraha kullast muna ostu peale.

«Pealtnägija» rääkis loo 47-aastasest virumaalasest, kellest saab lähikuudel Eesti esimene niinimetatud suitsiiditurist. Kuigi rahastus on praegu veel lahtine, on kokkulepe olemas ja eeldatav surmakuupäev saab olema märtsis, kirjutas Postimees kolmapäeval.

Endine tantsuõpetaja ja nelja lapse ema Jane Paberit põeb pöördumatut lihashaigust amüotroofset lateraalskleroosi ehk ALS-i, mis lülitab tema keha järk-järgult välja, kuni ta sureb.

Kuna protseduur maksab enam kui 10 000 eurot, pöördus naine annetuste jaoks sõprade ja avalikkuse poole. «Luban teie abi kasutada vastutustundlikult ning kasutamata jääv abi läheb Janno Puusepa fondile,» kirjutas naine Facebookis.

Nähtavasti koguti palve peale kokku aga hulga rohkem raha kui tarvis ning naine andis teada, et tegi ALS-i haigete toetuseks suure annetuse. «Tänu teile tegin Janno Puusepa fondile ülekande summas 22 tuhat eurot. Ja ma arvan, et see ei ole veel kõik, sest ikka veel tuleb ülekandeid,» kirjutas Jane Facebookis ja tänas abi eest.

Naine viskas nalja, et ülejäänud annetusraha kulutas ta oma tarbeks ära. «Kõigile kiibitsejatele teadmiseks, et ülejäänud kuue miljoni eest ostsin endale kullast muna!» teatas Jane humoorikalt ning lisas tekstile ilmeka pildi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles