Kariibi merel külvavad hirmu piraadid

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Willy Brüchle / PantherMedia / Willy Brüchle / Scanpix

Pärast Venezuela majanduse kokkukukkumist ei saa ka Trinidadi ja Tobago elanikud enam rahu.

Trinidad ja Tobago ei jäta külmaks ilmselt ühtegi puhkusehuvilist, kuna turiste ootavad ees kuldne rannaliiv, kookospähklisalud ja unised külakesed. Meeleolu aga pole saareriigis sugugi nii rahulik kui varem, kuna kohalikud kardavad Venezuela piraate.

Piraatidega on kokku puutunud juba umbes 50 kalameest, rääkis Fullartoni küla elanik BBC-le. Kalamehi ohustab nii röövimine kui pantvangi langemine, seega käiakse nüüd kalal pimedas ja paatidele paigaldatakse võimsamad mootorid, et vajaduse korral oleks lihtsam põgeneda.

Enamik piraatidest on endised kalamehed, kelle elu muutis tundmatuseni Venezuela endine president Hugo Chávez. Chávezi korraldusel natsionaliseeriti muuhulgas ka kalandussektor, viimase punkti aga pani Venezuela hüperinflatsioon. Seetõttu on enamik kalamehi nüüd töötud ja ei suuda enam oma peret toita, küll aga pääsevad nad üsna kergelt ligi relvadele.

Lisaks röövimisele ja kalameeste pantvangi võtmisele tegelevad Venezuela piraadid ka smugeldamisega. Trinidadi ja Tobagosse toimetatakse nii kokaiini kui tulirelvi, mis omakorda hoogustab kohapealseid gängisõdu saareriigi pealinna Port of Spaini slummides. Tagasi kodumaale viiakse riisi, toiduõli, mähkmeid ja teisi esmatarbekaupu, millest Venezuelas on karjuv puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles