Video: prints Philip saatis liiklusõnnetuses käeluumurru saanud naisele vabanduskirja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Philip ja Emma Fairweather
Prints Philip ja Emma Fairweather Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Briti kuninganna Elizabeth II abikaasa, prints Philip sattus 17. jaanuaril Ida-Inglismaal Norfolkis Sandringhami lossi lähedal Babingley ristteel liiklusõnnetusse, milles tema masin teise autoga kokku põrkas.

97-aastase printsi sõnul pimestas teda talvine madal päike ja ta ei näinud teist autot, teatab thesun.co.uk. 

Kokkupõrge oli nii võimas, et printsi Land Rover maastur paiskus külili, teine masin, mis oli Kia, jäi püsti, kuid selles kaassõitjana olnud 46-aastane Emma Fairweather sai käeluumurru.

Emma Fairweather ja kuninganna Elizabeth II
Emma Fairweather ja kuninganna Elizabeth II Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Prints oli pärast õnnetust pikka aega vait, kuid nüüd saatis kannatada saanud naisele vabanduskirja, milles soovis talle kiiret paranemist.

«Mul on kahju, et Teie käsi sai õnnetuses vigastada, kuid olen samas tänulik, et Teie vigastused ei olnud raskemad. Soovin Teile kiiret ja täielikku paranemist. Lisan selgituse, et ristteele sõites pimestas mind talvine, madalal olnud päike ja selle tõttu ei näinud ma Teie autot, mis tuli Dersinghami poolt,» on printsi kirjas.

Paik Norfolki A149 teel, kus prints Philipi auto teise autoga kokku põrkas
Paik Norfolki A149 teel, kus prints Philipi auto teise autoga kokku põrkas Foto: CHRIS RADBURN / REUTERS/Scanpix

Fairweatheriga olid koos autos 28-aastane Ellie Townsend, kes juhtis masinat ja Townsendi ühekskuune laps. Nemad õnnetuses vigastada ei saanud.

Emma Fairweather sõnas meediale, et tal on selle kirja üle hea meel ja ta oli üllatunud, et kirja lõpus ei olnud mitte «Prints Philip, Edinburghi hertsog», vaid lihtsalt «Philip».

Pealtnägijate sõnul oli prints pärast autoõnnestust silmnähtavalt ehmunud ja ta värsises. Politsei tegi talle puhumistesti ja ta viidi haiglasse kontrolli, kuid vigastusi ei leitud.

Briti avalikkuses arutatakse seni, kas 97-aastane prints ikka peaks ise autot juhtima, sest tal on piisavalt ihukaitsjaid, kes saavad teha seda tema eest.

Väidetavalt on eakas prints nii jäärapäine, et isegi ta abikaasa, kuninganna Elizabeth II ei ole suutnud talle autojuhtimist keelata.

2017. aastal pensionile jäänud printsi teatel suudab ta seni autojuhtimisega hakkama saada ja ta ei loobu sellest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles