Sotsmeedia vastuolulised tunded: Pinki abikaasa õpetab 7-aastast tütart relva käsitsema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljanna Pink, abikaasa Carey Hart ja tütar Willow 2017.
Lauljanna Pink, abikaasa Carey Hart ja tütar Willow 2017. Foto: AFP / Scanpix

USA lauljanna Pinki abikaasa Carey Hart jagas paar päeva tagasi Instagramis videot 7-aastasest tütrest Willowist, kes tulistab vintpüssist. See aga tõstatas sotsiaalmeedias vastuolulisi tundeid, kirjutab TooFab.

Samal ajal kui endine freestyle-motokrossi sõitja ja lauljanna Pinki abikaasa oma tütrest video Instagrami postitas, on osad talle kaasa plaksutanud ja teised aga südamepõhjani välja vihastatud.

Mees kirjutab pealkirjas, et tulistavad Willziga 22-kaliibrisest vintpüssist ning tüdruk on saanud juba päris osavaks. «Ta saab pihta 30 sentimeetrisele koogitaldrikule 27 meetri pealt. Ta alustas 3-aastaselt,» kirjutab mees pealkirjas. Mees lisab, et nende perest ei käi keegi jahil ning naudivad laskmist spordina. 

«Ma edendan laste seas teadmisi tulirelvadest, kuidas neid käsitseda, tulistada, ladustada ja kuidas hoida relvi eemale harimatutest kätest,» ning lisas trellidega, et teadmine on võim.

Videos kannab tütar Willow kõrvaklappe ning küsis isalt luba laskmiseks, mille peale viimane ütles, et võib vajutada päästikule kui ta on valmis.

Oli neid, kes mehe tegevust ja seisukohta pooldasid, kuid leidub ka neid, kes mehe täielikult maha tegid.

«Hea töö, isa,» kommenteeriks üks poolehoidja. «Me oleme õpetanud kõikidele oma lastele tulistamist ning neil on jahimehe turvalisus. Meil on 5 tütart ja üks poeg.»

«Ma kasvasin üles relvade keskel ja õppisin neid austama. Mu abikaasa on jahimees ja mu poeg ei suuda ära oodata, kuni saab isaga kaasa minna. Ma ei näe selles midagi valet, mida sa oma tütrele õpetad,» lisas teine pooldaja.

«Sellepärast on Ameerika kõige rikutum riik terves maailmas,» kritiseeris üks kommenteerija. «Pisarad ja valu massitulistamiste pärast, aga hei.. õpetame oma lapsi tulistama!»

US Weekly väitel, tegi Hart ühele kritiseerijale ninanipsu ning vastas kommentaarile: «Ma arvan, et see on äärmiselt oluline teema kasvatuses.» 

Teisele kommenteerijale, kes väitis et Willow võiks potentsiaalselt relva üle kontrolli kaotada ja Harti tulistada vastas mees: «Sa oled täiesti ignorantne.» 

Kui mitte-ameeriklasest jälgija küsis mehe käest, mis on tema vaated relvade osas, vastas ta: «Ameerikas on tulirelvad legaalsed ning see ei muutu. Ma olen valinud selle omaks võtma. Võtke sellest tabu välja. Harige neid, et nad ei muutuks statistikaks. Paljud laskmise vormid on näiteks olümpia alad.»

Lauljanna Pink, abikaasa Carey Hart ja tütar Willow 2017.
Lauljanna Pink, abikaasa Carey Hart ja tütar Willow 2017. Foto: TOMMASO BODDI / AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles