Kaksikud eurokarussellilt: Sissi taustalaulja tõi Serbiale võidu, Uku esindas Lätit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justs esindas 2016. aasta Eurovisioonil Lätit, Uku Suviste võib Eestit esindada 2019. aastal Iisraelis.
Justs esindas 2016. aasta Eurovisioonil Lätit, Uku Suviste võib Eestit esindada 2019. aastal Iisraelis. Foto: AP/Madis Sinivee/Scanpix

Terased välismaa eurofännid on tähele pannud, et Eesti Laulul osaleb paar varasemate eurolaulikute teisikut. Fännide väitel on Uku Suviste esindanud Lätit ning Sissi taustalaulja toonud Serbiale lausa lauluvõistluse võidu.

On teada, et Eesti Laulul hoiavad teraselt silma peal ka välismaa eurofännid, kellel eredalt meeles aastatetagused lauluvõistluse esitused. Niisiis pole ime, et kui nägus Uku Suviste musta nahktagi, tumedate teksade ja trendika soenguga lavale astus, tuli välismaa fännidele meelde vaid üks: see on ju Läti eurolaulik Justs Sirmais!

Lätist pärit Justs Sirmais võistles 2016. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Rootsis.
Lätist pärit Justs Sirmais võistles 2016. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Rootsis. Foto: Sputnik/Scanpix

Nüüdseks 23-aastane noormees esindas 2016. aastal Lätit looga «Heartbeat» ja jäi finaalis 15. kohale.

Ukule annab see võrdlus tuult ainult tiibadesse juurde, kuna kui 20ndates läti kutt võib Eurovisiooni finaali pääseda, siis mis see veel 36-aastasel lavakogenud hurmuril ära teha ole.

Lisaks sarnasele nahktagile jäid mehed silma ka samasuguste näoilmete, žestide ja liigutuste poolest.

Uku Suviste Eesti Laul 2019 teises poolfinaalis.
Uku Suviste Eesti Laul 2019 teises poolfinaalis. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Veelgi terasem pilk tabas aga ära, et Sissile laulab tausta Serbia eurolaulik Marija Šerifović, kes lauluvõistluse 2007. aastal lausa kinni pani.

Võidu tõi Šerifovićile pala nimega «Molitva».

Väline sarnasus on täiesti märgatav: üleni tume outfit, mustad juuksed ja paksude mustade raamidega prillid. Isegi näokuju on Sissi taustalauljal ja Serbia eurolaulikul võrdlemisi sarnane.

Marija Šerifović võitis 2007. aastal Eurovisiooni, nüüd laulab ta Eesti Laulul Sissile tausta.
Marija Šerifović võitis 2007. aastal Eurovisiooni, nüüd laulab ta Eesti Laulul Sissile tausta. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Tegelikult on Sissi taustalaulja aga hoopis superstaarisaatest tuttav Kaarel Orumägi, kes kandideerib tänavu sotside nimekirjas riigikokku ning on ühtlasi Eesti noorte muusikaliteatri kunstiline juht.

Sissile laulis Eesti Laul 2019 teises poolfinaalis tausta Kaarel Orumägi (paremal).
Sissile laulis Eesti Laul 2019 teises poolfinaalis tausta Kaarel Orumägi (paremal). Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles