Millistesse sihtkohtadesse lendavad eestlased kõige enam?

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Vaatamata sellele, et jaanuar on tavapäraselt lennunduses vaikne kuu, teenindas Tallinna lennujaam aasta esimesel kuul üle 200 000 reisija, mida on 17 protsenti rohkem kui möödunud aastal samal ajal. 

Võrreldes eelmise aasta jaanuariga kasvas lennufirmadest kõige jõudsamalt airBalticu ja Ryanairi reisijate arv. AirBaltic lendab jaanuari seisuga Tallinnast üheksasse ja Ryanair kuude otsesihtkohta. Otsesihtkohtadest lennati kõige enam Helsingisse, Stockholmi ja Riiga.  

Kõige enam on eelmise aasta jooksul kasvanud reisijate arv Stockholmi, kuhu jaanuaris toimus keskmiselt seitse lendu päevas. «Sel liinil on tihe konkurents – kui eelmisel aastal lendas Rootsi pealinna ja Tallinna vahel kaks lennufirmat, siis tänaseks on lennufirmasid sel liinil neli. See annab reisijatele rohkem lennuaegu ja paremad ümberistumise võimalused, aga ka soodsamad piletihinnad,» rääkis lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe.

Tšarterlendude reisijate arv kasvas jaanuaris 21 protsenti. Hooajale omaselt olid populaarseimad Egiptuse päikesesihtkohad, aga ka Kanaari saared, Dubai ja Alpide suusakuurordid.

Pärgmäe lisas, et märkimisväärsele reisijate arvu kasvule andis oma panuse selle aasta pikad pühad ja koolivaheaeg. «Jaanuar oli kokkuvõttes üle ootuste hea kuu lendajate arvu osas, see annab tunnistust, et majanduskliima on jätkuvalt positiivne, inimeste kindlustunne on hea ja nõudlus püsib selle najal tugevana,» selgitas Pärgmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles