Lauri Pihlap selgitas, miks Maroon 5 Super Bowli ajal nii kehv oli

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Erik Taukar ütleb oma lemmik Super Bowli poolaja show. Lauri Pihlap selgitab, mis Maroon 5 nii kehv oli
Karl-Erik Taukar ütleb oma lemmik Super Bowli poolaja show. Lauri Pihlap selgitab, mis Maroon 5 nii kehv oli Foto: Elu24 fotomontaaž

Elu24 kirjutas esmaspäeval pika loo sellest, et möödunud nädalavahetusel Super Bowl LIII ajal esinenud Maroon 5-i poolajashow oli ajaloo halvim. Nüüd on Karl-Erik Taukar, Lauri Pihlap ja Reigo Ahven avaldanud, mis oli nende arvates parim poolaja show, mida nemad näinud on.

Poolaja show on aga üks oodatumaid õhtu elemente. Seekord astusid laval üles Maroon 5, Travis Scott ja Big Boi. Vaatamata suurtele lavanimedele olid vaatajad pettunud ning seda nimetati isegi läbi aegade halvimaks esinemiseks poolajal.

Maroon 5 esitas Atlanta staadionil oma tuntumaid hitte näiteks «Harder To Breathe» ja «Moves Like Jagger».

Pahased ja pettunud Super Bowli fännid võtsid säutsumaailma Twitteri üle ning elasid oma pahameelt sotsiaalmeedias välja. «Ma pole kunagi varem Maroon 5 esinemisel käinud ja nüüd ma mõistan miks..» kirjutas üks.

«Tänavune @SuperBowl poolaja šou teeb mu hingele haiget. Mul on kahju, kes kutsus Maroon 5-i poolajale esinema. Esmaspäeval kontoris on tal kindlasti väga piinlik,» säutsus teine.

«Ma ei taha enam kunagi näha Travis Scotti ja Maroon 5-i ühes lauses. See on õudne,» lisas kolmas.

«Adam Levine'i esinemise kõrghetk oli see, et tema särk nägi välja täpselt samasugused nagu mu padjad, mis on kindlasti suurel hulgal inimestel Targetist ostetud,» säutsus neljas ning lisas pildi kõrvutamaks kurikuulsat patja ja särki.

Uudisega, kui halb Maroon 5 esinemine ikka oli, on kursis ka kolm muusikainimest Karl-Erik Taukar, Lauri Pihlap ja Reigo Ahven.

Taukar oli esimene, kes kolmest mehest sõna võttis ja ütles, et tema arvates on parim Super Bowl poolaja show Bruno Marsi esinemine 2014. aastal.

«Panin pärast Maroon 5 Super Bowli numbri kiiret läbiskrollimist mängima parima halftime show läbi aegade (minu tagasihoidlikul hinnangul). Mega ülesehitus ja puhas meelelahutus!» kirjutas Taukar Facebookis.

Selle järel alanud Facebooki diskussioonis võttis järgmisena sõna trummar ja tänavu Eesti Muusikaauhindu juhtinud Reigo Ahven, kelle arvates oli parim Super Bowl poolaja show hoopis eelmisel aastal esinenud Justin Timberlake.

«Mulle jällegi maitseb see. Pardon!» kirjutas Ahven ilma suuremat selgitust andmata. 

Samas, muusikamaitse ongi väga subjektiivne, ning seda ei peagi selgitama. Ahvena arvamusega paistsid nõus olevat ka Taukar, Pihlap ja Daniel Viinalass, kes selle kommentaari meeldivaks märkisid.

Siis sekkus vestlusesse endise artistinimega Lowry ning Soul Milita koosseisus koos Tanel Padar ja Dave Bentoniga 2001. aastal Eurovisiooni võitnud Lauri Pihlap. Lauri ei avaldanud, mis on senimaani olnud tema lemmik poolaja show, küll aga ta selgitas, miks Maroon 5 ja nii mõnedki teised artistid on aastate jooksul palju kriitikat saanud.

«Maroonil polnud otseselt häda midagi. Võib olla pisut tagasihoidlik tundus ehk. Aga, proff sooritus nagu ühelt kaua koos mänginud pundilt oodata. Bänd tegi täpselt seda mida NEMAD teevad. USAs on lihtsalt poliitiliselt nii keerulised ajad, et laias laastus kõikide artistide jaoks, kes on nõus üldse Halftime show spoti vastu võtma on see suure osa (neti)kriitikute vaatenurgast can't win situation. Sul peaks artistina olema mingisugune steitment, mingisugune märgiline collabo ja loomulikult pead sa võtma mingisuguse seisukoha NFLi ja kogu Colin Kaepernicki saaga teemal,» selgitas Pihlak küllaltki lihtsa esinemisega kaasaskäivat tausta.

Kuid kriitika ei tulenenud vaid poliitilistest põhjustest, vaid ka ajakirjanikega koostööst keeldumisest. Ja Ameerika polariseerunud meediamaastikul on see suur probleem.

Lauri Pihlap selgitas:

«Maroon 5 show-eelne pressikonverents jäeti ka ära, kus ajakirjanikud oleks saanud bändilt «raskeid» küsimusi küsida, ja see valas vaid õli tulle. Kriitikutele ei sobinud show puhul mitte miski. «Boring», «bland», «too safe», «forgettable» jne. Ei aidanud Levine'i ja co'd ka Big Boi ja Travis Scotti (+ gospelkoor ja trummiorkester) kaasamine. Väidetavalt liiga vähe eetriaega ja üleüldse poleks nad pidanud ka keegi üldse esinemisega nõustuma ja üritust boikoteerima nagu väidetavalt paljud artistid, kellele halftime'i pakutud oli (Rihanna, Jay Z jne).»

Lauri Pihlap.
Lauri Pihlap. Foto: promo

Reigo Ahvena väljatoodud Justin Timberlake'i esinemine ei pääsenud samuti suurest kriitikast. Pihlap tõi selgituses välja ka JT ja Janet Jacksoni aastate taguse esinemise, mil Michael Jacksoni õe kostüüm andis ühel hetkel järgi ja tema nibu paljastus tervele maailma.

«Eelmise aasta JT show, mis on tegelikult megahea, sai ka JÕHKRA pasarahe kaela. JT patt on endiselt 15 aasta tagune Janet Jacksoniga korraldatud «wardrobe malfunction» ehk poole sekundine nip slip, mille eest JJ laias laastus musaärist ära blokiti. JT (tol hetkel 23 aastane nooruk) pääses aga puhtalt, vabandas ja sai nädala pärast oma Grammyd kätte. Janet aga keelati ära. See kõik tuli kolinal tagasi teda kummitama, pluss duett Princeiga, mis paljude jaoks oli pühaduse rüvetamine. Super Bowl oleks teoreetiliselt pidanud ta uue plaadi müüginumbrid duubeldama, aga paraku oli backlash jõhker ja seda ei juhtunud. Hoopis «kõige mõttetuma SB show» tiitli sai. Kuni eilseni siis...,» kirjeldas Pihlap.

Ja kuigi sarnaseid «patte» Maroon 5-l pole, siis võis see bändile just kahjuks tulla.

«[...] nad olevat lihtsalt niivõrd mittemidagiütlev ja säratu punt. Adam kiskus ülakeha ka paljaks ja see tekitas küsimuse «kas Adam Levine'i karjäär lendab ka nüüd õhku nagu Jacksoni oma? Kas NFL saab selle nipples slipi eest ka trahvid kaela?»,» spekuleeris Pihlap naljatades.

«Ühesõnaga, see on tegelikult kõik nii ajuvaba. See backlash ja hurjutamine. Muusik ei saa enam lihtsalt «entertainida». Levine ütles eelnevalt, et ta mõistab kõigi vaatenurki ning põhimõtteid ning on igasuguse võrdsuse poolt ja ebaõigluse vastu, kuid ta pole poliitik, vaid sooviks muusikuna lihtsalt oma tööd teha ja MEELT LAHUTADA. Paraku, see pole tänapäeval enam (Ameerikas) võimalik,» võttis Lauri Pihlap pika mõtteavalduse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles