Video: tervisejooksja pidi oma elu päästmiseks puuma ära kägistama (15)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuma. Pilt on illustreeriv
Puuma. Pilt on illustreeriv Foto: Theo Allof / picture alliance / moodboard/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Colorados Denveri lähedal Horsetoothi mäepiirkonnas tervisejooksu teinud meest ründas puuma ja mehel ei jäänud enda elu päästmiseks muud üle, kui astuda metslooma vastu paljaste kätega.

Colorado võimude teatel leidis see juhtum aset, kui mees oli jõudnud looduskaitsealal asuvale rohumaale, edastab msn.com.

Ta vaatas tagasi, kuna kuulis, et keegi liigub tema taga ja just sellel hetkel puuma ründas.

Puuma. Pilt on illustreeriv
Puuma. Pilt on illustreeriv Foto: John Hedgecoe / Topfoto/Scanpix

«Tegemist oli tõelise kahevõitlusega, sest puuma võis pidada jooksjat oma alale tungijaks. Ta hammustas meest nii näkku kui kätesse, mille abil mees end kaitses. Kuid sellest võitlusest väljus jooksja eluga, ta kägistas puuma surnuks. Tegemist oli enesekaitsega. Kui puuma ründab, siis tuleb enda elu eest võitlusse asuda ja see mees tegi õigesti,» teatas Colorado looduskaitsealade pressiesindaja Rebecca Ferrell.

Vigastada saanud jooksja suundus pärast looma tapmist oma autosse ja sõitis lähimasse haiglasse. Arstide sõnul on mõned ta haavad sügavad, kuid mitte eluohtlikud.

Looduskaitseala töötajad viisid tapetud puuma ära ja talle tehakse lahkamine, kuna see võib anda vastuse, miks loom jooksjat ründas.

Loodusekspertide sõnul ei ründa puumad inimesi just sageli. Colorados on viimase 100 aasta jooksul kaotanud puumade rünnakutes elu 20 inimest.

1990. aastatest alates on puumade rünnakus hukkunud kolm inimest ja saanud vigastada 16 inimest.

Tavaliselt liiguvad puumad aladel, kuhu inimesed ei satu.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles