Kas teadsid, et isegi prints William võttis pärast keskkooli vaheaasta?

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: STR / AFP / Scanpix

Aasta oli siis 2000, kui prints William 18-aastasena ja värskelt keskkooli lõpetanuna, oli kandideerimas Šotimaal asuvasse Saint Andrews Ülikooli. Aga enne, kui ta oma õpingutega alustada jõudis, otsustas ta hoopis vaheaasta võtta.

Vaheaasta võtmine on noorte seas üsna levinud nähtus ning selles tegevuses pole midagi halba, kuid ometi ei olnud prints Charles oma poja ideest eriti vaimustuses. Seda just seetõttu, et prints Williamil ei olnud plaanis sel ajal mujal Euroopas teadmisi omandada ja praktikal käia, vaid Katie Nicholli kirjutatud raamatu «William ja Harry» andmetel, tahtis ta seljakotiga läbi Argentiina rännata.

«Charles ohkas selle peale ärevalt ja märkis, et tema vanem poeg võib olla väga kindlameelne ja äärmiselt kangekaelne,» kirjutas Nicholl oma raamatus. Prints Williami pahameeleks pani tema isa sellele plaanile veto peale. Noormehe arust ei olnud see sugugi aus, sest kõikidel teistel on lubatud seljakotiga rändama minna.

Kompromissina lubas prints Charles oma pojal siiski võtta seiklusi täis vaheaasta. Argentiinasse minek jäi küll ära ning William ja Charles leppisid kokku, et vaheaasta tuleb kutsumuslik, hariv ja turvaline. Prints William liitus lõpuks Walesi valvuritega, mis Nicholli sõnul oli raskeim ekspeditsioon mehe senises elus.

Veel reisis prints William Keeniasse, India ookeanis asuvale Rodriguese saarele ning Patagooniasse, kus ta oli vabatahtlik. Pärast kõike seda alustas ta õpinguid ülikoolis Saint Andrews, kus ta kohtas oma tulevast naist Kate Middletoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles