Karm! 46-aastane Hollywoodi staar põeb harvaesinevat haigust ja käib ringi kepi najal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hollywoodi näitleja Selma Blair (46) jäi hiljuti kõmupiltnike kaamerate ette Los Angeleses. Blair avalikustas 2018. aastal, et põeb sclerosis multiplex haigust, mistõttu kasutab ta nüüd liikumiseks keppi. 

Möödunud aastal kirjutas näitlejatar sotsiaalmeedias, et 2018. aasta augustis diagnoositi tal sclerosis multiplex, ent sümptomid on tal esinenud juba aastaid.

«Ma olen invaliid. Ma kukun vahel. Ma pillan asju. Mu mälu on ähmane. Minu keha vasak pool küsib juhiseid purunenud GPS-ilt,» kirjutas ta 2018. aastal Instagramis. «Aga me teeme seda. Ma naeran ja ma ei tea tegelikult, mida ma täpselt teen, aga ma annan endast parima.»

Selma Blair 2018. aastal.
Selma Blair 2018. aastal. Foto: ADM/Capital Pictures / ADM/Capital Pictures

Sclerosis multiplex ehk polüskleroos on krooniline, kogu elu kestev, peamiselt tuvastamata põhjustega, harvaesinev haigus, millele on iseloomulikud muutused kesknärvisüsteemi valgeaines, kirjutab Vikipeedia.

Selma Blair on mänginud sellistes kuulsates filmides, nagu «Arukas blondiin», «Julmad mängud», «Hellboy», «Pühitsetud armastus» ja paljud teised. Vaata rohkem SIIT!

2018. aasta jaanuaris väisas ta Stella McCartney kollektsiooni esitlust. Siis ta veel liikumiseks jalutuskepi abi ei vajanud. Vaata pilti:

Veel 2018. aastal suutis Selma Blair liikuda ilma kepi abita.
Veel 2018. aastal suutis Selma Blair liikuda ilma kepi abita. Foto: VALERIE MACON / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles