Skandaalne Jeremy Clarkson sattus homokommentaaride eest tule alla... kuid tal on geniaalne vastuväide (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson 2016.
Jeremy Clarkson 2016. Foto: Dominic Lipinski / PA Wire/Press Association Images

Endine «Top Geari» saatejuht tembeldati homofoobiks, kui nimetas üht autot homode sõiduvahendiks. Clarkson aga eitab süüdistusi ja tal on selle kinnituseks üks küllalt eriskummaline selgitus.

58-aastane Jeremy Clarkson, kel on aeg-ajalt kombeks vastuolulisi kommentaare teha, on nüüd sattunud tule alla, kuna nimetas saatesarjas «The Grand Tour» Jeep Wranglerit geimehe autoks ning viskas nalja homoseksuaalide riietuse üle, vahendab LADbible.

Saadet «The Grand Tour» juhib ta koos endiste «Top Geari» saatejuhtide Richard Hammondi ja James Mayga.

Richard Hammond, Jeremy Clarkson ja James May Londonis «The Grand Touri» kolmanda hooaja esilinastusel.
Richard Hammond, Jeremy Clarkson ja James May Londonis «The Grand Touri» kolmanda hooaja esilinastusel. Foto: PA images/Scanpix

Clarksoni kommentaarid riivasid 40-aastase Briti popmuusiku Will Youngi tundeid, kes saatejuhti Twitteris korrale kutsus. «See on hale, solvav, enesekeskne ja päriselt homofoobne. Te ei saa lihtsalt väita, et «oi, me olemegi poliitiliselt ebakorrektsed» – kasvage suureks! Kuidas te julgete geimehi stereotüpiseerida!» säutsus Young, kes tuli 2002. aastal kapist välja.

Kuigi Clarksoni kommentaarid olid näiliselt süütud ja kahjutud, võivad neil Youngi sõnul olla karmid tagajärjed. «Saate tegijad peaksid kohtuma nende noortega, kes tahavad ennast seesuguse häbistamise ja nalja pärast ära tappa,» kirjutas muusik, kelle sõnul peab homonaljade normaalseks pidamine kiiremas korras lõppema.

Kritiseeritud Clarkson avaldas The Suni veergudel omamoodi vabanduse. «Paljud homoseksuaalid, kes saadet nägid, on öelnud, et nad ei täheldanud probleemi. Üks mu vasakpoolsetest sõpradest lausa pakkus, et ma peaksin Willile ütlema, et ta oleks vähem gei. Aga seda ma ei tee,» alustas saatejuht sarkastilise vabandusega.

Clarkson jätkas: «Selle asemel vabandan ma Willi ees, et ta tundeid riivasin, ning kinnitan, et ma ei ole kindlasti homofoob, kuna mulle väga meeldib internetis lesbisid vaadata.» Kas Young selle vabandusega lepib, on kahtlane. Vastulauset pole mehelt veel kuulda olnud.

Clarkson usub, et ta ei saa homofoob olla, kuna talle meeldib internetist lesbisid vaadata. Pilt on illustratiivne.
Clarkson usub, et ta ei saa homofoob olla, kuna talle meeldib internetist lesbisid vaadata. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles