Brigitte Susanne Hunt ja Mihkel Raud asuvad juhtima muusikalahingut, mis selgitab välja Eesti parima artisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti artistid hakkavad püüdma Eesti muusika karikat. Saatejuhid on Mihkel Raud ja Brigitte Susanne Hunt.
Eesti artistid hakkavad püüdma Eesti muusika karikat. Saatejuhid on Mihkel Raud ja Brigitte Susanne Hunt. Foto: promo

Märtsis stardib TV3 eetris vägev muusikalahing, milles kaksteist Eesti muusika suurimat artisti võistlevad Eesti muusika karika nimel. Saatejuhid on muusik Mihkel Raud ja raadiohääl Brigitte Susanne Hunt.

Saates «Eesti muusika karikas» osalevad The Swingers, Daniel Levi, räpipunt Põhja-Tallinn, Ivo Linna ja ansambel Supernova, Liis Lemsalu, Shanon, Öed, Laura Põldvere, Uudo Sepp, Karl-Erik Taukar ning alternatiivrokki esitav Metro Luminal. Varem on saadet tehtud aastatel 2005 ja 2006, võitsid vastavalt Noorkuu ja TTÜ meeskoor.

Mihkel Raud koos Romi Erlachiga 2005. aastal telesaates «Eesti muusika karikas».
Mihkel Raud koos Romi Erlachiga 2005. aastal telesaates «Eesti muusika karikas». Foto: Postimees

Igas saates läheb vastamisi kaks eripalgelist artisti, kes peavad maha muusikalahingu. Lahingu võitja selgitavad televaatajad telefonihääletuse teel ja nii kuni turniirisüsteemis võistluse lõpuni välja.

Igas saates on neli vooru. «Eesti muusika karika teeb täiesti ainulaadseks see, et ühes voorus tuleb võistlevatel ansamblitel välja mõelda ja esitada uusversioon mõnest vanast ja unustatud, kuid ägedast Eesti loost. Need on laulud, mille peale enam ei tulegi, aga mis on tegelikult tuttavad alates esimesest taktist ja nüüd saavad need kaasaegse vormi ning uue hingamise,» ütles TV3 programmijuht Raimo Kummer.

Lisaks nõuab saateformaat võistlevatelt artistidelt vastase muusika interpreteerimist, oma vanade hittide ja ka täiesti värskete lugude esitamist ning saates on oodata veel teisigi musikaalseid üllatusi.

Liis Lemsalu pistab saates rinda Daniel Leviga.
Liis Lemsalu pistab saates rinda Daniel Leviga. Foto: promo

Igas saates on kolm kohtunikku, kes etteasteid muhedalt kommenteerivad. Kohtuniku rollis on lauljatar Eda-Ines Etti, muusikakriitik Mart Juur ning alati ka üks külaliskohtunik.

Esimestes saadetes lähevad vastamisi Laura Põldvere ja Uudo Sepp, Öed ja ansambel Shanon, Liis Lemsalu ja Daniel Levi ning Metro Luminal ja The Swingers. Eesti muusika karika võitja selgub finaalsaates 19. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles