Ilmar Taska teab, kuidas Kerli Kõiv USA-s läbi lööks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Taska
Ilmar Taska Foto: Eveli Varik

Täna õhtul kinos Artis oma raamatut «Parem kui elu» esitlev Ilmar Taska rääkis intervjuus Elu24-le muuseas ka seda, kuidas uues kohas jalg ukse vahele saada.

«Igal maal oma väike ringkaitse, grupp inimesi, kes on nn rahapaja ümber. Samamoodi on ka Eestis. Võtame näiteks olukorra, kus tuleb keegi kas Londonist või Pariisist ning kes, kasutades teravamat sõnavara, tahab siia tungida, siis tõenäoliselt pannakse tallegi jalga ette või hoitakse teda tagasi, hoitakse kontrollivalt ust irvakil,» usub Taska.

Kerli tegemistega Taska ülemäära kursis pole. «Tean tema olemasolust ja tema muusikast, aga isiklikult kohtunud me pole,» tunnistab Taska. «Võin aga arutleda, mõeldes mõningate teiste inimeste peale, kes Eestist väljapoole kuulsust püüdma on läinud.»

«Kerli peale mõeldes tahaksin loota, et noore artistina ta jõuab veel kaugele,» avaldab Taska lootust.

Nimelt on Taska sõnul kõige võtmeks teha ennast uuele kogukonnale vajalikuks. «Kui mina Hollywoodi läksin, pakkusin ma oma Euroopa kontakte. Vajalikuks osutusin ma ka seetõttu, et Euroopa äsja kokkukukkunud ida-blokk muutus Ameerika jaoks järsku huvitavaks,» meenutab Taska.

Kuna filmimees on just Ameerika jaoks külma sõja vaenlase territooriumilt pärit, olid tema teadmised ja kontaktid olulise väärtusega. «Oskan ka vene keelt, oman mitmeid kontakte Euroopast ja nii muutusingi neile vajalikuks,» räägib mees.

«Sa pead olema ise aktiivne ja kuskil suutma õigel hetkel õigeid inimesi kohata. Siin on natuke ka tegemist võib-olla isegi fortuunaga - kas oled õigel hetkel õiges kohas või mitte. Mul on fortuunaga vedanud. Lisaks olen küllaltki rahutu hingega. Kui oleksin rahulikum, poleks nii palju teha jõudnud,» märgib Taska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles