Värske maailmameister Kelly Sildaru tähistab täna 17. sünnipäeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru jõudis kodumaale.
Kelly Sildaru jõudis kodumaale. Foto: Tairo Lutter

Juba noores eas palju saavutanud ja hiljuti ka freestyle suusatamises maailmameistriks tulnud Kelly Sildaru tähistab täna 17. sünnipäeva.

Kelly Sildaru on kolmekordne X-Mängude võitja ja maailmameister freestyle-suusatamises.

Sildaru, kes on sündinud aastal 2002 Tallinnas, on esimene eestlasest vigursuusatamise maailmameister, X mängude võistluse võitja ja maailma noorim kahekordne X-mängude võitja, kolmekordne juunioride maailmameister, kirjutab Vikipeedia.

Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: TOM PENNINGTON / AFP

2019. aasta X Gamesil Aspenis võistles Sildaru rennisõidus, pargisõidus ja Big Airi hüpetes, kus ta võitis igalt alalt medali, saades sellega esimeseks suusasportlaseks, kes on pärast 1997. aastat ühelt X Gamesilt võitnud 3 medalit.

Sildaru on sündinud ja elab Tallinnas. Ta alustas suusatamist oma jutu järgi umbes kaheaastaselt ja tema treener on isa Tõnis Sildaru. Kelly Sildaru noorem vend Henry (sünd 2006) on samuti tegelenud vigursuusatamisega ning koos esinesid nad 2014 noortefilmis «Love Life Movie». Sildaru õpib Tallinna Saksa Gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles