Peavaluga magama läinud tütarlaps ärkas neli päeva hiljem üles ja sai teada, et sünnitas vahepeal lapse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18-aastane britt läks peavaluga magama, jäi koomasse ning ärkas üles neli päeva hiljem. Arstid teatasid tüdrukule, et ta on vahepeal lapse sünnitanud.

Inglismaalt Oldhamist pärit 18-aastane Ebony Stevenson tundis end mullu 2. detsembril magama minnes kehvasti ning kurtis peavalu üle. Ta viidi haiglasse ning pandi kunstlikku koomasse, millest ta ärkas üles neli päeva hiljem. Arstid teatasid talle, et ta on vahepeal lapse sünnitanud, vahendab Daily Mail.

Noorel üliõpilasel polnud aimugi, et ta rase on: kõhtu tal polnud, päevad polnud ära jäänud, hommikuiiveldust polnud samuti. Haiglas selgus, et Ebony on sündinud kahe emakaga, mistõttu jäi rasedus täiesti varjatuks: laps kasvas n-ö tagumises emakas, esimene emakas toimis aga nii nagu naisel tavaliselt. Kahe emakaga sünnib umbes üks naine 3000 seast.

Ebony viidi haiglasse ja pandi kunstlikku koomasse.
Ebony viidi haiglasse ja pandi kunstlikku koomasse. Foto: SWNS/ScanPix

3. detsembril tehti tüdrukule keisrilõige ning sündis 3,5-kilone pisitütar, kes on nüüd nimeks saanud Elodie. Kui Ebony kolm päeva pärast sünnitust koomast ärkas, oli ta parajas segaduses ning palus lapse esimese hooga enda juurest ära viia. Nüüd on ta olukorraga harjunud ja õnnelik. «See on tõeline ime, ma ei muudaks juhtunut iialgi,» ütles noor ema.

Siiski tunnistas Ebony, et polnud veel laste peale mõelnud. «Ma ei tahtnud lapsi, vähemalt lähema kümne aasta jooksul mitte. Oma lapsega kohtumine oli täiesti uskumatu, justkui kehaväline kogemus,» rääkis tütarlaps.

Ebony sobib emarolli kui valatult!
Ebony sobib emarolli kui valatult! Foto: SWNS/ScanPix

Õnneks on Ebonyle toeks olnud ka ema Sheree, kellest on nüüd 39-aastaselt vanaema saanud. «Ma ütlesin haiglatöötajatele, et ta ei saa rase olla, aga parameedikud olid kindlad, et ta siiski on, ning minu ehmatuseks oli tütrele ilmunud ka beebikõht,» meenutas Sheree 2. detsembri õhtul juhtunut. Arstid usuvad, et beebikõht tekkis tüdruku krambihoogude tagajärjel, mistõttu laps kõhus liikus.

18-aastane Ebony tegi enne ootamatut sünnitust peeglieneka. Beebikõhtu eikuskil!
18-aastane Ebony tegi enne ootamatut sünnitust peeglieneka. Beebikõhtu eikuskil! Foto: SWNS/ScanPix

Vanaema Sheree oli ka esimene, kes sai vastsündinut süles hoida. «See oli veider moment, kuna mul polnud võimalust end ette valmistada,» rääkis naine, kes oli korraga õnnelik tütretütre sünni ning mures tütre tervise pärast. Arstid ütlesid, et Elodie on «imelaps», kuna kahe emakaga naised on sageli viljatud või siis katkeb rasedus enneaegselt.

Kuigi Ebony oli uudisest esialgu šokeeritud, on ta nüüd emarolli täielikult omaks võtnud. «Nii tore on igal hommikul üles ärgata ja teda näha,» rõõmustas tüdruk. 18-aastane britt plaanib nüüd ülikooli tagasi minna ning jätkata spordifüsioteraapia õpinguid. Lapse eest aitab hoolitseda Ebony ema Sheree.

Perepilt: ema Ebony Stevenson, vanaema Sheree ja 9-nädalane beebi Elodie Garner.
Perepilt: ema Ebony Stevenson, vanaema Sheree ja 9-nädalane beebi Elodie Garner. Foto: SWNS/ScanPix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles