Järjekordse Eesti sotsiaalmeedia staari konto kaaperdati: selle kasutaja tagasi saamine oli õudne valu tagumikus (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidni Tomson.
Sidni Tomson. Foto: Sidni Tomson/ Instagram

Juutuuber Sidni Tomson andis sotsmeedia vahendusel teada, et tema Instagrami kontosse häkiti sisse. See on viimastel kuudel juba mitmes sarnane juhtum, kui mõne eesti sotsmeedia staari Instagrami konto kaaperdatakse.

Sidni postitas eile õhtul Instagram Story'sse foto, mille juurde kirjutas, et pärast kaks päeva kestnud sekeldusi, sai ta lõpuks oma sotsiaalmeedia konto tagasi. «Mulle häkiti sisse ja selle kasutaja tagasi saamine oli õudne valu tagumikus,» kirjutas Sidni.

Kuvatõmmis Instagram Story'st: Sidni Instagrami konto kaaperdati.
Kuvatõmmis Instagram Story'st: Sidni Instagrami konto kaaperdati. Foto: Sidni Tomson/ Instagram Story

Sidni jagas ka tekstilõiku, milles selgitas, kuidas kõik juhtus. Nimelt oli ta parajasti Instagrami kasutanud, kuniks ühel hetkel viskas rakendus ta kontost välja. 

Esialgu ei võtnud ta asja tõsiselt, mõtles veel isegi naljaga, et küllap häkiti sisse. Küll aga läks asi tõsisemaks, kui tal polnud võimalik oma kasutajaga enam sisse logida.

Kui Sidni lõpuks kasuta lõpuks «unustasin salasõna» varianti, sai ta teada, et tema Instagrami konto on ühendatud vene meiliga, mis talle ei kuulu. «Läksin oma vanasse meili ja seal oli teade, et parool vahetati ära, aga ma nägin seda liiga hilja,» kirjeldab Sidni juhtunut.

Seejärel võttis ta ühendust Instagramiga ning selgitas neile juhtunut. «Insta tahtis, et ma endast pildi saadaks koos mingi informatsiooniga paberi peale kirjutatuna.»

Kuvatõmmis Instagram Story'st: Sidni Instagram kaaperdati.
Kuvatõmmis Instagram Story'st: Sidni Instagram kaaperdati. Foto: Sidni Tomson/ Instagram Story

Lõpuks, pärast rohket sagimist sai Sidni siiski oma Instagrami konto tagasi. «Mis on tore, on see, et nad tegelikult ei teinud mu kasutajaga mitte midagi. Ainult vahetas profiilipildi ära, mis on nagu tore, aga samas - kui sa häkid, siis tee midagi huvitavat,» ironiseeris Sidni ise pärast vahejuhtumist Instagram Story's. 

2018. aasta septembris kirjutas Elu24, kuidas kurjategijad kaaperdasid instakaunitari Kätriin Kübara Instagrami konto ning kuidas veidi hiljem häkiti sisse tema meilidesse, pangakaardi andmed kopeeriti ja arvelt kadus raha. Sellest saad rohkem lugeda SIIT ja SIIT!

2018. aasta septembris rääkisid «Radaris» kohalikud sotsiaalmeediamõjutajad Katrikats (Katri Palm), Paljas Porgand (Merilin Taimre) ja Sandra Raju, kuidas nad oma Instagrami kontost ilma jäid ja selle tagasisaamiseks häkkerile lunaraha olid sunnitud maksma. Loe sellest rohkem SIIT!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles