Reisijad mures: kas lennukite pardal on salakaamerad?

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Nii American Airlinesi, United Airlinesi kui ka Singapore Airlinesi lennukite pardalt leiad meelelahutussüsteemid, millel on sisseehitatud kaamera.

American Airlinesi esindaja sõnul on kaamerate eesmärgiks pakkuda reisijatele huvitavaid lisavõimalusi, näiteks võimaldavad need videokõnede tegemist. Kõik kolm lennufirmat väidavad siiski, et kaamerad ei ole aktiveeritud ja neid ei võeta kasutusele ka tulevikus.

Reisijate mure sai alguse sellest, kui üks lennureija postitas Twitterisse pildi ja küsis Singapore Airlinesilt otse, kuidas neid kaameraid kasutatakse. Lennufirma kinnitas, et kaameraid ei kasutata.

Paljude reisijate sõnul peaksid kaamerad olema kinni kaetud. Muidu tekibki hirm, et neid kasutatakse reisijate järele nuhkimiseks. 

American Airlines lennukite pardal on Panasonicu meelelahutussüsteemid, Singapore Airlines kasutab nii Panasonicu kui ka Thalesi süsteeme. Tootjafirmad pole juhtumit veel kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles