Pildid ja video: USAs jäi 183 inimest lume tõttu rohkem kui 36 tunniks rongi lõksu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Oregonis jäi Amtrak firma rongi 183 reisijat rohkem kui 36 tunniks lõksu, kuna paksu lume ja langenud puude tõttu ei saanud rong edasi sõita.

Tegemist oli rongiga, mis alustas 24. veebruaril Washingtoni osariigist Seattle’ist sõitu California osariiki Los Angelesse, teatab telegraph.co.uk.

USAs jäid 183 reisijat rohkem kui 36 tunniks lume ja langenud puude tõttu rongi lõksu
USAs jäid 183 reisijat rohkem kui 36 tunniks lume ja langenud puude tõttu rongi lõksu Foto: AP/Scanpix

Lumetorm koos tugeva tuulega kahjustas samuti elektriliine, mille tõttu ei olnud piirkonnas, kus rong seisma jäi ka elektrit ning reisijaid ei saanud selle tõttu lähedal asuva Oakridge’i hotellidesse panna.

Rongis oli toitu ja jooki vaid sõidu ajaks ja kuna reisijad pidid jääma rongi kauaks, siis hakkas söödav otsa lõppema.

USAs jäid 183 reisijat rohkem kui 36 tunniks lume ja langenud puude tõttu rongi lõksu. Reisija näitamas oma kahanevat toidutagavara
USAs jäid 183 reisijat rohkem kui 36 tunniks lume ja langenud puude tõttu rongi lõksu. Reisija näitamas oma kahanevat toidutagavara Foto: AP/Scanpix

«Meile öeldi, et rong ei saa edasi sõita, kuna lund on üle ühe meetri ja välja minemine võib olla ohtlik,» kirjeldas rongis olnud Rebekah Dodson hiljem ajakirjanikele.

Ta lisas, et kõige raskem oli väikelastega peredel, kellel ei olnud piisavalt mähkmeid ja lastetoitu kaasas.

«Emadel ja isadel ei jäänud muud üle kui pesta rongis mähkmeid ja neid uuesti kasutada. Toitu nappis,» jätkas ameeriklanna.

Rongis olid reisijatena ka 20 Jaapanist pärit üliõpilast, kes hoidsid tuju üleval sellega, et laulsid ja rääkisid lõbusaid lugusid.

«Seal igav ei olnud, oli nagu üks suur spontaanne pidu. Võõrad said tuttavaks, mängiti kaarte, musitseeriti ja tantsiti,» meenutas Dodson.

USAs jäid 183 reisijat rohkem kui 36 tunniks lume ja langenud puude tõttu rongi lõksu
USAs jäid 183 reisijat rohkem kui 36 tunniks lume ja langenud puude tõttu rongi lõksu Foto: AP/Scanpix

26. veebruaril õnnestus päästetöötajatel rongitee lumest ja langenud puudest vabastada ning rong sai edasi sõita, kuid mitte kaugele, sest ees oli veel palju lund.

Oregonis Eugene’is pääsesid reisijad rongist välja, neile pakuti raudteejaamas süüa ja juua.

USAs jäid 183 reisijat rohkem kui 36 tunniks lume ja langenud puude tõttu rongi lõksu. Oregoni Eugene'i raudteejaamas pakuti reisijatele süüa ja juua
USAs jäid 183 reisijat rohkem kui 36 tunniks lume ja langenud puude tõttu rongi lõksu. Oregoni Eugene'i raudteejaamas pakuti reisijatele süüa ja juua Foto: AP/Scanpix

Rong seisis veel tunde enne kui raudteetöölised ja päästetöötajad said veel ühe raudteelõigu lumest puhastatud ning sõit sai jätkuda.

Amtraki teatel tuleb talvel vahel lume tõttu rongiseisakuid ette ning reisijate jaoks on kõige turvalisem olla siis rongis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles