Täna Kanal 2s: Roald Johannson tutvub sisserändajatega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 20.00 saab ajakirjanik Roald Johannson Kanal 2 saates «Roaldi nädal» tuttavaks Eestisse tööle ja elama tulnud võõramaalastega. Roald püüab saada vastuseid küsimustele, miks on nad just Eesti oma uueks koduks valinud ja kuidas nad end siin tunnevad?

Selle üle, kas Eesti ikka vajab võõrtööjõudu või mitte, on pikalt vaieldud. On pooldajad ja tulihingelisi vastaseid. Mida arvavad aga meile saabunud sisserändajad ise? Tänane «Roaldi nädal» tutvustab mitut Eestisse tööle ja elama tulnud inimest ning uurib, kuidas on eestlased nad vastu võtnud ning miks nad just siia tulid.

Tallinnas kohtub Roald Bangladeshist pärit Ashrafuliga, kes töötab siin tarkvarainsenerina ja elab pisikeses ühiselamutoas. Kuigi tal on korralik palk ja kindel töökoht, ei ole tal siiani õnnestunud saavutada ühegi maakleriga kokkulepet, et endale oma kodu soetada. Miks see nii on, selgub saates.

Roald Johannson tutvub sisserändajatega.
Roald Johannson tutvub sisserändajatega. Foto: Promopilt

Veel jõuab Roald Tartusse, kus tutvub Ukrainast pärit Romani ja tema abikaasaga. Eestisse otsustasid nad kolida, kuna siinne elatustase ja võimalused end majanduslikult üles töötada on Ukrainast kordades suuremad.

Roald Johannson tutvub sisserändajatega.
Roald Johannson tutvub sisserändajatega. Foto: Promopilt

Baškiiriast pärit Tatjana ja Denisi tõi Eestisse aga Eno Raua raamat «Naksitrallid».

Roald Johannsoni reportaaž «Roaldi nädal: Sisserändajad» on Kanal 2 täna kell 20.00, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles