Sünnipäevalapse galerii: Karl-Erik Taukar saab täna 30!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulja, telesaatejuht ja muidu äge inimene Karl-Erik Taukar tähistab täna 30. sünnipäeva. 

Taukar on sündinud 1. märtsil 1989 Viljandis.

Karl-Erik Taukar saates "Eesti otsib superstaari"
Karl-Erik Taukar saates "Eesti otsib superstaari" Foto: TV3

Ta sai üle Eesti tuntuks, jõudes telesaate «Eesti otsib superstaari» viienda hooaja finalistide hulka. Lisaks sellele osales telesaates «Su nägu kõlab tuttavalt», kirjutab Vikipeedia.

Taukar auhinnati Raadio 2 Aastahitt 2013 galal «Aasta uus tulija» tiitliga, tema esiksingel «Seitsme tuule poole» jõudis «Aastahitt 2013» edetabelis 2. kohale.

Taukar oli «Eesti otsib superstaari» kuuenda ja seitsmenda hooaja saatejuht. Ta juhib saadet TV3-es «Tunnen sind läbi ja lõhki».

Ines ja Karl-Erik Taukar Alexela Kontserdimajas.
Ines ja Karl-Erik Taukar Alexela Kontserdimajas. Foto: Sander Ilvest

Taukarit on võimalik esinemas näha juba maikuus, kui ta astub üles 31. maist kuni 1. juunini kestval Kapa festivalil Kohilas Tohisoo mõisapargis, kus koos temaga esinevad ka Terminaator, Tõnis Mägi, 5miinust, Birgit Sarrap jpt.

Siis juba edasi 22.-23. juuni, mil toimub Pühajärve jaanituli. Seal esinevad esinevad nublu, Salvatore Ganacci, Macky Gee, Smilers, Terminaator, Shanon, Padar, 2 Quick Start jpt.

Karl-Erik Taukar on pikalt juba suhtes olnud Kerli Kivilaanega.
Karl-Erik Taukar on pikalt juba suhtes olnud Kerli Kivilaanega. Foto: Raul Mee

Taukar oli ülikoolis täiesti teistsugune inimene

Tartu Ülikooli üks legendaarsemaid õppejõude on Priit Pullerits, kes on üle veerandsajandi õpetanud noortele tudengitele ajakirjanduse põhitõdesid. Nende noorte tudengite hulgas oli 2012. aastal ka 23-aastane Karl-Erik Taukar. Tema õppejõud Priit Pullerits, kes kooli ajal Taukarist suurt ei arvanud, toob just teda paljudele noortele tudengitele näiteks, et edu võib ka saavutada väljaspoolt ajakirjandusõpet. Tähtis on õigel ajal leida õige tee.

«Mul on meeles see, et ta istus suures auditooriumis kogu aeg ühe koha peal, akna all. See ei olnud agressiivne koht, ta hoidis auditooriumi keskpunktist kõrvale. Ta tegi kodused tööd ära, aga nendes ei olnud midagi sädelevat,» sõnas Pullerits noore laulja kohta.

«Taukar ei võtnud semestri jooksul kordagi sõna, ei andnud käega märku ja ei naeratanud. Ta oli vaikne, tagasihoidlik ja introvertne. Kui ta semestri lõpus toimunud eksamile ei tulnud, siis see ei üllatanud mind. Ja ma ei osanud teda ka «taga nutta». Suureks üllatuseks oli, kui ta vähem kui aasta pärast oli «Superstaari saates». Loomulikult olin ma siis tema poolt. Kahju oli, kui ta ei võitnud, ta oli vist kokkuvõttes kolmas või neljas. Praegune Taukar on täiesti erinev sellest, missugusena mina teda tundsin,» lisas Pullerits.

Ja see näitab, et kuigi Taukar ei saavutanud edu ühes valdkonnas, siis leidis ta kiiresti võimaluse teha seda, mida armastab, seda, mille vastu tal on kirg, ning saavutas seal paljude tunnustuse.

«Ma olen mitu aastat toonud oma tudengitele Taukari näite. Kui koolist välja kukutakse, siis ei pea tundma pettumust. Enda jaoks muu valdkonna äratundmine on tähtsam. Kui 30-40 aastaselt ikka otsida seda, mida teha tahad, siis võib inimene olla pettunud ja küüniline. Loomulikult tal ka vedas superstaari saatega. Tal vedas, et selline talendisaade Eestis olemas oli. Ma ei tea, mis oleks temast saanud, kui seda ei oleks olnud,» lausus Pullerits.

Taukari endine õppejõud meenutas ka naljakat seika nende kahe vahel aastaid hiljem.

«Huvitav on minu jaoks ka see, et kui tema tegi ühel kevadel mulle hinde peale töid, siis kolm-neli aastat hiljem tegin mina temaga Arteri kaaneloo jaoks intervjuud. Ma ei ütleks, et rollid oleksid vahetunud, kuid tol hetkel oli minul juba teda vaja,» ütles Pullerits naerdes.

Karl-Erik Taukar aastal 2012, mil Pullerits oli tema õppejõud.
Karl-Erik Taukar aastal 2012, mil Pullerits oli tema õppejõud. Foto: TV3

PALJU ÕNNE TAUKARILE KA ELU24 TOIMETUSE POOLT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles