Hard Rock Laagri esinejate nimekirjaga liitus folk-metal bänd Metsatöll

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folk-metal bänd Metsatöll.
Folk-metal bänd Metsatöll. Foto: Promopilt

Juuni lõpus Vana-Vigalas toimuv Hard Rock Laager kuulutas välja järgmise esineja, kelleks on kodumaine folk-metal bänd Metsatöll.

Eesti folk-metali uhkus Metsatöll pole Hard Rock Laagri publiku jaoks tundmatu ning kõik, kes on nelja soega koos loitsnud ussisõnu «Vigala veripunased» teavad, et just uduses öises jõekäärus hakkavad kõnelema kaugemad ajad ja igapäevasest sihitust rahmimisest saavad olulisemaks jäljed, mida mööda me kõnnime ning mis me endast teistele jätame.

Äsja 20. sünnipäeva tähistanud Metsatöll jutustab uue albumiga «Katk kutsariks» Eesti lugu, mis ulatub hämaratesse aegadesse kui teati, et sügisel kütiselt või alepõllult vilja lootmine ei olnud iseenesestmõistetav. Läbisaamine heade hingede ning abivaimudega andis meie küladele kindluse, et meie hõimul on ka talvel, mida süüa ning millest elada. Lugusid, millest laulda.

Kirg, millega tänavu kahekümnendat juubelit pidav Metsatöll eesti hõimude lugu jutustab, ei ole aastatega vaibunud. Ansambel usub siiralt, et muusikaga on võimalik maailma sümboolse «katku» eest päästa, et ka tuhande aasta pärast on auväärseid eesti ätte, kes uhkusega oma maad ning keelt, hiiepaiku ja kombeid pühaks peavad.

Lisaks Metsatöllule on Hard Rock Laager 2019 esinejatest tänaseks välja hõigatud veel üks peaesinejatest, kelleks on Briti ekstreem-metal bänd Carcass, Soome thrash-metal fenomen Lost Society, kodumaine industrial-metal masin Pedigree, eriliselt sünge Keep of Kalessin Norrast ning äsja oma kolmekümnendat juubelit tähistanud Eesti rokilegend Metro Luminal.

Raskemuusika sõprade suve tippsündmus Hard Rock Laager toimub Vana-Vigala müstiliselt kaunis jõekäärus tuleval suvel juba 18. korda. Traditsioone hoitakse au sees ka sel aastal: kahe päeva jooksul astub kahel laval üles ei rohkem ega vähem kui 22 artisti. Lisaks Eesti metalbändide paremikule saab kuulda ja näha ka arvukalt välisartiste.

Aastate jooksul on Vana-Vigalas üles astunud sellised suurnimed nagu Behemoth, Testament, Phil Anselmo, Lacuna Coil, Katatonia ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles