Riigikogust välja jäänud Anu Saagim: kallis Eesti rahvas, olete ikka väga lollid, et kliimasoojenemist ei usu (10)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim
Anu Saagim Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Eile toimunud valimistulemuste kinnitamine küll alles käib, aga üks on selge - Anu Saagim riigikokku ei pääsenud. Valimisteks spetsiaalselt Eestimaa Rohelistega liitunud Saagim peab nüüd mõtlema, mida edasi teha.

Veel enne, kui Anu Saagim otsustab, mida ta nüüd edasi teeb, käis ta valimistulemusi kommenteerimas «Vikerhommikus», kus oli pahane nende eestlaste üle, kes valisid kandidaadid, kes kliimasoojenemisesse ei usu.

«Kallis Eesti rahvas, et olete ikka väga lollid, naiivsed ja rumalad. See maksab teile paarikümne aastaga kätte. Kui te arvate siin, et ma elan oma elukese ära ja pärast mind tulgu või veeuputus, kui te sellise mõttelaadiga olete, siis siin ei ole päästa mitte midagi. Siis peaksin pigem mina siit ära kolima,» arutles Saagim, et võib kolida Skandinaaviasse, kus on keskkonnasäästlikust mõtteviisist aru saadud.

«Kahju, et eestlased pole selleni jõudnud. Raha on see, mis on oluline ja mida kummardatakse,» lausus Saagim Menu vahendusel.

Pärnus jagasid Roheliste esindajad Krister Kivi, Anu Saagim ja Reet Härmat rahvale torti
Pärnus jagasid Roheliste esindajad Krister Kivi, Anu Saagim ja Reet Härmat rahvale torti Foto: Joosep Laik

Enne valimisi töötas Anu Saagim Õhtulehes, kust ta riigikokku saamise ootuses ka lahkuma pidi. 

Elu24 võttis ühendust Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutoviga, et uurida, kas ta pakub Saagimile tema töökohta tagasi.

«Me pole Anuga pärast valimisi kohtunud, mis on tõenäoliselt loogiline, sest tulemusi alles kinnitatakse. Kui Anu otsustas poliitikasse minna, ütlesin, et küllap kohtume kunagi veel, küsimus on vaid, mis rollides,» sõnas Šmutov.

Ta lisas: «Kindlasti kavatsen temaga kohvitada, et kuulda, mis ta valmisprotsessist õppis ja mida põnevat juhtus. Eks siis muu hulgas arutame, kas leiame midagi, mida võiks (jälle) ühiselt teha.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles