Rahapuudus maksis Airbnb kliendile elu

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

2017. aasta oktoobris rentis müürsepp Ramis Jonuzi Austraalias, Melbourne'is Airbnb vahendusel toa, mille eest ta hiljem maksta ei suutnud.

Esialgu rentis Jonuzi toa kolmeks ööks, kuid hiljem pikendas oma broneerigut nädalani. Kui aga lahkumispäev kätte jõudis, ei suutnud Jonuzi 210 Austraalia dollari (umbes 131 euro) suurust arvet tasuda, kuna tema pangakontol oli alla kümne dollari.

Majutuskoha omanik Craig Levy ning tema kaks majakaaslast Jason Colton ja Ryan Smart ei saanud asja niisama jätta, kirjutab msn. Esimesena ründas Jonuzit 42-aastane Colton, kes surus mehe vastu seina ja hakkas teda kägistama. Seejärel hoidsid Levy ja Smart ohvrit kinni, kuni Colton peksis teda teadvusekaotuseni. Viimaks lohistati Jonuzi aeda, kus jätkati peksmist. 

Coltoni sõnul ei olnud tema eesmärgiks Jonuzit tappa või talle tõsiseid kehavigastusi tekitada, kuid ta tunnistab oma süüd. Kui kohus mõistab Coltoni süüdi ettekavatsemata tapmises, võib teda oodata kuni 20-aastane vabadusekaotus. Kui ta mõistetakse süüdi mõrvas, võib vanglakaristus olla eluaegne. Kohtuprotsess jätkub täna.

Airbnb esindaja sõnul rikub juhtum kõiki neid väärtusi, mille eest ettevõte seisab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles