Mees tahtis lahutusega saada poolt varast, kuid sai vaid 13 eurosenti (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurosendid. Pilt on illustreeriv
Eurosendid. Pilt on illustreeriv Foto: Gerhard Vlcek / PantherMedia /Scanpix

Soomes lahutas paar, kes oli viis aastat abielus ja mees tahtis lahutusega saada poolt varast, kuid kohtu otsusega saab ta vaid 13 eurosenti.

Mees põhjendas kohtus, et tal on õigus saada osa varast, kuna ta hoidis ühist majapidamist korras ja tegi remonti, kirjutab iltasanomat.fi.

Kohtus ilmnes, et naine tõi abiellu kaasa nii kinnisvara, autod kui raha, lisaks on tal oma firma. Naise vara väärtus on umbes 80 000 eurot. Naise sõnul ei suurendanud mees nende abielu ajal vara ja seega ei ole tal õigust 40 000 eurole.

Naine lisas, et mehe tehtud remont ei kõlvanud kuhugi, vaid kahjustas maja, kus nad elasid. Mehe remonditud ruumid tuli uuesti remontida ja see tekitas lisakulutusi.

Remondimees. Pilt on illustreeriv
Remondimees. Pilt on illustreeriv Foto: Phovoi R. / PantherMedia /Scanpix

Lahutusokumentide kohaselt kohtus see paar interneti kohtinguleheküljel ja nad hakkasid üsna kiiresti koos elama.

Nad ostsid koos ühise kodu, kuid see hävines tulekahjus ja kuna neil ei olnud sellele majale kindlustust, siis nad taastamiseks raha ei saanud. 

Siis ostis naine oma säästude eest 1920. aastatel ehitatud maja, mis vajas remontimist.

Naise sõnul tekitas mehe remont vanale majale kahju ja ta ta pidi mitu korda palkama professionaalsed remondimehed, kes mehe tehtu üle teeksid.

Naise teatel maksis ta pangale laenu, samas mees oli pikka aega töötu ja kulutas töötu abiraha vaid iseendale.

Naaber oli kohtus naise põhitunnistaja ja tema sõnul nägi ta viimastel aastatel meest vaid ühel korral maja juures töötamas.

Naaber on ehitaja, kes aitas naisel mehe tehtud remondivigu parandada ja tema arvates kahjustas oskamatu remont vana maja.

Lõpuks lasi naine mehe nende ühisest kodust välja tõsta. Mehe vara, mida ei olnud just palju, pildistati naise käsul üles.

Mees andis naise kohtusse, tahtes saada poole naise varast, kuid kohus langetas otsuse, et tal ei ole sellele õigust, kuna mees ei suurendanud abielu ajal vara, vaid tekitas viletsa remondiga suuri kulutusi.

Naine üritas maja remontida ja säilitada, lisaks on tal oma firma, mis nõudis suure osa tema ajast. Mees ei aidanud tal maja väärtust suurendada ega osalenud ka ta firma töös.

Kohus langetas otsuse, et mehel ei ole ta naise varast poolele õigust, kuna  tema panus ühisvarasse oli vaid 13 senti.

Pakk 100-euroseid, mille ümber on kett ja lukk. Pilt on illustreeriv
Pakk 100-euroseid, mille ümber on kett ja lukk. Pilt on illustreeriv Foto: Craig Robinson / PantherMedia /Scanpix

Mees kaebas edasi apellatsioonikohtusse, selle teatel langetas ringkonnakohus õige otsuse. Mehel on veel võimalus minna kõrgema astme kohtusse.

Mees peab maksma kinni eksnaise õigusabikulud, mida on 3250 eurot. Mehe advokaadi tasu, mis on 2300 eurot, maksab riik. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles