Suri legendaarse rokkbändi Queen bassimees (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Queen 1976. aastal: vasakult Brian May, Roger Taylor, John Deacon (seisab) ja Freddie Mercury.
Ansambel Queen 1976. aastal: vasakult Brian May, Roger Taylor, John Deacon (seisab) ja Freddie Mercury. Foto: Topham Picturepoint/ScanPix

Briti rokkbändi Queen trummar Roger Taylor teatas kolmapäeval, et surnud on ansambli originaalliige Mike Grose. Grose mängis bändis basskitarri.

Mike Grose liitus Queeniga 1970. aastal, kuid lahkus bändist mõni kuu hiljem, kuna oli enda sõnul muusikaärist tüdinud ning tahtis proovida midagi muud, vahendab vene portaal Lenta.ru. Grose andis legendaarse rokkbändi koosseisus kolm kontserti.

Pärast Grose lahkumist käis bändist läbi veel mitu lühiajalist bassimeest, kuni 1971. aastal liitus ansambliga John Deacon. Deacon lõpetas muusikukarjääri 1997. aastal.

Queeni asutajaliige Roger Taylor meenutas esimest basskitarristi nii: «Mul on väga kahju kuulda, et mu vana sõber Mike Grose on lahkunud. Kuulsin temast esimest korda kooliajal, kui ta mängis bändis The Individuals. Ta mäng kõlas alati võimsalt. Puhka rahus!»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rogertaylorofficial (@rogertaylorofficial) on

Täna rabas Queeni perekonda aga teine kurb teade: pika võitluse tagajärjel on lahkunud bändi tuurimänedžer Gerry Stickells. «Ta oli Queenile rohkem kui tuurimänedžer: ta oli isafiguur, hea sõber ja õpetaja ning rahulikkuse kehastus keset kaost,» meenutas Taylor. Stickells tegi koostööd ka Jimi Hendrixi ja Paul McCartneyga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rogertaylorofficial (@rogertaylorofficial) on

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles