7 salapärast ja romantilist matka, millest peaksid kindlasti osa võtma

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kui oled matkamisega sina peal ja tahaksid proovida midagi teistsugust, siis võta ette salapärane ja romantiline seiklusretk öises pimeduses. Kuidas kõlaks matkamine pärast päikeseloojangut, pimedas ja tõrvikuvalgel? See on täiesti tehtav, nii maal kui linnas, nii metsas kui vee peal. Talveõhtute pikk pimedus ei takista looduse nautimist, kirjutab Puhka Eestis.

Matk õlilaternate valgel Kolga mõisa pargis

Õlilaternatega matkale on kõige sobivam tulla septembrist kuni maini ja matka alguseks on parim aeg päikeseloojang. Esiteks matkame õlilaternate valgel Kolga mõisa ümbruses ja pargis, seejärel kosutame endid tassikese tee ja suupistega ning lõpetame ringkäiguga lossi ülakorrustel. Õlilaternate kasutamine ja väike eine on hinna sees.

Seiklusmatk «Laternaga öises metsas» Elva puhkepiirkonnas

Sellel seiklusretkel pakume Sulle võimalust tulla Tartumaale Elva puhkepiirkonna metsadesse. Öisest rahust tingituna kuuled paremini loomade-lindude häälitsusi ja haistad öise metsa lõhna. Teekonnale lisavad põnevust mängulisus ja kombekad matkarituaalid. Retke lõpus saad ööpimeduses praksuva lõkketule ääres jalgu puhata ja kosutavat piknikueinet süüa. Matka lõpetajat ootab autasuks väike kingitus! Sobilik huvilistele alates 10. eluaastast. Lapsed saavad osa võtta koos vanematega.

Tõrvikumatk Väikesel Väerajal

Elva linna südamest saab alguse üks piirkonna populaarsemaid matkaradasid – Väike Väerada. Raja teevad eriliseks nii selle legendikohane loodusvägi kui ka Eesti folkloorist inspireeritud puuskulptuurid, mis matkajaid saadavad. Tõelise matkaelamuse saab õhtupimeduses, kui vagusallikaks on elav tõrvikutuli. Meie retkejuhid saadavad teid kogu raja ulatuses, pajatades teile põnevaid folkloorilugusid. 

Öine kanuuretk tõrvikute valgel

Põnev ja romantiline öine kanuusõit Emajõel pakub täiesti omaette elamuse – ehakuma, tõrvikute valgus, öised loodushääled, kerge udu vee kohal. Sõidame kogenud matkajuhi juhendamisel ühtse grupina ülesjõge kuni Kvissentalini, seal keerame otsa ringi ja suundume tagasi Tartusse. Valgustuseks ja meeleolu loomiseks on kanuude ninadesse kinnitatud tõrvikud. Erilist füüsilist võimekust ja kanuusõidukogemust retkel osalemine ei eelda. Sobib hästi romantiliseks elamuseks, kuhu oma paariline kaasa kutsuda. Telli matk oma grupile või liitu plaanilise retkega.

Giidituur «Tõrvikute valgel» Tallinna vanalinnas

Giidietenduse jooksul liigutakse alates Hobuveskist kuni Köismäe tornini tõrvikute valgel ja piki linnamüüri lääneosa kaitsetornide rida. Vaadeldakse Tornide Väljakut, pildistatakse ja jutustatakse lugusid linnamüürist, õllevahust, Liivi sõjast ja palgasõduritest. Külastatakse ühte hästi säilinud linnamüüri kaitsetorni koos väikese müürigaleriiga Osavõtjad kuulevad uskumatut lugu rahavõltsija ärakeetmisest Tallinnas. Kõigile osavõtjatest vermitakse õnnemünt ja kõik täiskasvanud osavõtjad saavad maitsta Munga Mõrsjat. Alguse kellaaeg ja hind kujuneb kokkuleppel korraldajaga.

Valgusparvematk Rummu järvel

Rummu on üks legendaarne koht nii ajaloos, turismis kui ka sukeldumises. 1938. aastal avati siin vangilaager, kus vangide tööjõudu kasutati kivimurrus «Vasalemma marmori» kaevandamiseks. Meie teeme sellest veealusest maailmast ülelennu päikeseloojangu järel. Liugleme tulede valgel üle pisi-Atlantise katuste, üle veealuste metsade, püüame leida puuvõrades tukkuvaid kalaparvi. Roheliste-valgete-siniste-punaste tulede valgel kiikame roostikku ja paeranniku alla.

Valguskelgumatk Taevaskojas

Valguskelk on võimsate LED tulede ja vastupidava akuga matkakelk õhtuseks matkamiseks. Kelgul on aku, kuid kelku lükkab edasi sõitja. Tõukamisest saab hea toonuse, värske tunde, mõnusa meeleolu ja meelelise naudingu talvistest vaadetest. Valguskelgul matkates ümbritseb sõitjat valgussfäär. Teekond viib koos matkajuhiga läbi legendaarsete taevaskodade ja mööda paisjärve päris metsade sügavusse. Puhkepausil naudime tassikest teed, puhame jalgu ja alustame läbi lumetolmu teed tagasi. Matk on jõukohane kõigile, kelgutame puhkepausidega. Valguskelgumatkalt osavõtjalt eeldame vanust 12. eluaastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles