RIIA EROTSI OSTUKORV: vaatame lähemalt, milliseid seksvidinaid müüdi ja kui palju nende eest raha küsiti

Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee
Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti pealinnas Riias toimus 15. ja 16. veebruaril erootikafestival Erots 2019. Peale seksishow'de ja küünlavala valamise ... intiimsetesse piirkondadesse sai festivalilt kaasa osta ka mitmeid vidinaid, mida hiljem kasutada.

Ligi kuu aega tagasi toimunud erootikafestival tõi kohale viimaste aastate ühe suurema rahvahulga. Seda võib-olla sellepärast, et pärast eelmiste aastate kehva kohalkäimist räägiti, et see festival lõpetatakse ära. Ju siis tahtsid sellel aastal festivali väisanud inimesed ürituse oma silmaga enne sulgemist ära vaadata.

Mis iganes põhjus, paistab, et see toimis, sest kuuldavasti korraldatakse festival ka uuel aastal. Seega, kui see aasta sinna ei jõudnud, siis saab uuel aastal jälle.

Aga selle aasta ürituse juurde tagasi.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Erots 2019 toimus Riia messikeskuses, mis, paremas või halvas, on rohkem kui vana lennukiangaar või laohoone. Ruum oli mõnusalt pime, et külastajad ei saaks vaadata sinna, kuhu pole vaja vaadata. Ja sinna, kuhu polnud vaja vaadata, olid mustad põrandad,  metalsed seinad ja laes olevad karkass.

Ei tea, kuidas teiega, aga selline õhustik ei kisa kuidagi romantika, erootika või seks. Pigem jätab see külmaks ja kangeks.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Läti asub Eestiga samas kliimavöötmes (parasvööde), ja ööd on meil mustad. Selliste ilmade puhul tasub magamistuppa kaasa võtta valgustiga vibraator, mis peale taskulambifunktsiooni täidab ka sekslelu ülesandeid.

Seega, kui teinekord keldrisse vanaema moosi võtma lähete, ja telefoni (või taskulampi) kaasa pole, siis haarake see vibraator endaga kaasa.

Sellise vidina sai umbes 90 euro eest kätte.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Keskmine Eesti mees on umbes 1,75 m pikk. Keskmine naine sellest mõni sentimeeter lühem. Kui on soovi mõni sentimeeter lisaks võita, siis on hea jalga tõmmata platvormist kingad, mis mehe kui paabulinnu teiste seast eristab. Kui Tallinna peenleiva hinda poes vaadata, siis ei ole 70 eurot kingade eest palju.

Ma ei tea, mida naised kannavad. Tennised ehk.

Ja kui tunned, et ei soovi oma isiklikku vara teistega jagada, siis saad selle alati teibiga radiaatori või voodi külge kinni tõmmata. Keldrisse võib ka, aga talvel läheb külmaks.

Teibi saab kätte viie euroga. Kuigi ehituspoest võib odavalt saada, siis küsi endalt: kas Ehituse ABC müüb roosat teipi? Või oranži? Ma ei usu.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Sekslelusid, peaasjalikult vibraatoreid, on mitmesuguseid. Erinevad värvid, suurused, materjal, maitsed ... tähendab, suurused ... seda ma juba kirjutasin ... erinevad seadistused ja funktsioonid loovad naisele parima võimaliku erootilise lahenduse. 

Miks naisele?

Sest täna on naistepäev ja pildil olevad lelud on mõeldud kõditamaks seda osa naise intiimpiirkonnast, mis on ainult naisel. See on loomulikult kliitor.

Kui olla juba erootikapoe klient, siis on hinnad palju soodsamad. Seega, enne sekspoodi minekut vaadake, kas olete ikka soodusekõlblik. Muidu peab rohkem eurosid välja käima.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Tänapäeva vabas ühiskonnas, kus sugudevahelised erinevused kaovad, ei saaks öelda, et pildid olevad negližeed ja kostüümid ainult naistele selga võiksid sobida. Küll aga näevad naised neis kindlasti paremad välja kui mehed.

Roosad, punased, valged, läbipaistvad, liibuvad, siidist ja sitsist negližeed ei ole võib-olla kõige praktilisemad, laagrisse sellega ikka ei lähe, küll aga seksikad ning toovad välja naise kaunid vormid. Ükskõik, missugused need vormid siis ka poleks. Kõik toob välja.

Sellise kauni pesu hinnad varieeruvad 25 - 50 euroni. 

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

See väike sinine asjake on korralik tuleviku seadeldis. 11 sentimeetrise pikkuse ja ligi 3 sentimeetrise diameetri juure pakub Nalone Ian ka 20 erinevat funktsioonid. Ehk siis kiiremast veel kiiremani ja kassinurrumisest pneumopuurini.

See viimane on see, millega asfaldit lõhutakse. Kehatundlikusest olenevalt selgub, kas see ka vastavalt mõjub.

Vibraatorit saab kasutada järjest 60 minutit, mida on minu jaoks 59 minutit ja 30 sekundit rohkem kui küll. Küll aga on küsimus, kus mina seda kasutan. Äkki parandan kodu lähedal oleva sõidutee ära? Vaatab.

See on ka veekindel ja töötab aku peal. Laadimine ja taaskasutamine pole küsimus. Kui elekter on kodus olemas, siis on kõik korras.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

«Little Mermaid» ehk «Väike merineitsi» sai oma nime kuju järgi. Või mõeldi nimi välja ja siis tehti sellele vastav kuju? Üks kahest.

50 euro eest saab endale kuni 30 meetri pealt töötava seadeldise. Ehk paarike, kes selle enda valdusesse saab, võivad avalikkuses teha ulakaid mänge. Ühel on seade ... sees ja teine reguleerib seda kuskilt eemalt. 

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Mul on tegelikult viie-aastase käsi, seega näeb kenasti ära, kui suure vidinaga tegu on. 

Kui kipub ununema, kuhu auku see pistetud on, siis pole hullu. Seadeldise otsas on väike «sabake», mis asukoha reedab.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Klassikalised vibraatorid on aastate jooksul muutunud konservatiivsest asjakesest vähe lõbusamaks. Kuigi pildil olevad vibraatorid on neutraalset musta värvi, siis nende funktsioonid ja soonilisus tekitab tunde, et oled kuskil mujal.

Istu või pista see endale sisse ning kohe oled teisel planeedil. Vähemalt ajutiselt.

Need on paarikümne eurosed seadeldised.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Mõnikord lihtsalt tahaks vaikuses istuda ja näiteks telekat vaadata, aga kohe mitte ei saa, sest partneri lõuad käivad kiiremini kui Usain Bolti jalad. Sellele aga oli Erotsil lihtne lahendus - kuulike suhu, rihmadega kinni ja saad taas oma vaikust nautida.

Seda kuulikest võiks vabalt kasutada ka mõne poliitiku peal, kes räägib ja räägib, aga sõnagi ei ütle. Lihtsam ju lihtsalt suu kinni panna ja las istub seal. 

Rääkimine hõbe, vaikimine kuld. Vaigistamine aga maksab umbes 15 eurot.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Isand Putin rõõmustab. Erotsil oli võimalik peenraha eest soetada bikiine, mis on Venemaa lipuvärvides. Kuid mitte ainult. Seal oli esindatud terve Skandinaavia, alates Soomest ja lõpetades ... Taaniga, mis tegelikult ei ole Skandinaavia riik. Soome on? Vast on.

Kuigi rikkad naaberriigid olid olemas, siis ei olnud võimalik osta ei Eesti, Läti ega Leedu lipuvärvidega bikiine. Kuid keegi ei takista neid kodus ise teha. 

Skandinaavia tähistab majanduslikult võimekaid riike, aga Rootsi lipuvärvides bikiinid saab paari euro eest kätte.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Kuigi aktimaalid on toredad ja näitavad tihti paremat kunstiannet kui mõni modernse kunsti esindaja, siis pean tunnistama, et neid «kunstiteoseid» kahe festivalipäeva jooksul keegi vist ei ostnud.

Miks? Kvaliteet ei ole suurem asi ja miks osta alasti naist kujutav maal kui samal õhtul esinesid lavalaudadel päris alasti naised, kellest sai pilti teha. Telefoniga.

Inimese töö ja vaev on hindamatu ning kui ise kunstiga ei tegele, siis on raske maalide väärtust adekvaatselt hinnata, kuid selle saasta ... tähendab Sepa turu kvaliteediga taiese eest pidi umbes 30 eurot välja käima.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Midagi ka meestele. Aga, kallis EKRE, ärge nüüd närvi minge. Pakkidel kujutatud mustad mehed on vaid mulaažid ja mitte pärisinimesed. Musta keha kasutati, et peenisekoti kontuurid paremini silma jääksid. Seda vajaminevat kotikest saab kasutada siis, kui naine on mehe maha jätnud, kuid enne lahkumist ei pesnud veel viimast korda pesu, või lihtsalt selleks, et kiidelda sellega, mis loodusega kaasa on saadud. 

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Mis maksab turvalisus? Piltidel kujutatud dildod on ühe korraliku pereema kaitsevahend tänaval valitsevate kotijooksikute ja muude sulide eest.

Vaadake, kui pika need on! Nendega saab korraliku keretäie anda. Latakas põlvede taha ja ründaja on kahjutuks tehtud. 

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Kuigi Erots ei pakkunud kõige paremaid tingimusi füüsiliseks ja vaimseks erutuseks, siis nendele, kes aga said vajaliku suunitluse magamistoas ulakusi teha, nendel oli võimalus ka tulevasele lapsele midagi kinkida. 

«Minu issi on kade ... ma sain hommikusöögiks rinda,» kiitleb laps, aga kui ta vaid teaks, mida issi üheksa kuud tagasi õhtusöögiks sai. 

See beebikostüüm on küll 10 eurot, kuid miskid uuringud on näidanud, et vähemalt Ameerikamaal maksab lapse üleskasvatamine 450 000 dollarit. Nüüd mõelge, kas asi (loe: laps) on seda väärt. 

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Need malbemad ja süütumad inimesed, kes ei ole elus rinda ja peenist näinud, saab enne sügavamate teadmiste omandamist vaadata ja katsuda suguelundite kujulisi seepe. Kuigi need ei ole elusuurused (võib-olla mõne mehe jaoks on), siis pakuvad need maketid vajaminevat informatsiooni nii mõnelegi.

Erots 2019 vidinad
Erots 2019 vidinad Foto: Madis Sinivee

Kui ka keegi naine peaks festivali tõttu rasedaks jääma, siis ei tohiks seda vidinat neile anda. Vastasel juhul ei ole politsei kaugel. Peenisest lutiga pudel sobiks kingituseks pigem mõnele ulakale sõbrannale või oma seksuaalsuses kahtlevale mehele.

Mis oleks parem kui tööl või loengusaalis peenist imeda?

Mitmed asjad, seega olge ettevaatlikud, kus te seda teete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles