Rassistlikku rünnakut teeselnud näitleja võib minna aastakümneteks trellide taha (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enda ründamise lavastanud Jussie Smollett.
Enda ründamise lavastanud Jussie Smollett. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Chicago vandemeestekogu on viimaks näitlejale Jussie Smollettile esitanud süüdistuse 16 erinevas kuriteoepisoodis, mille hulka kuulub politseile valetamine ning vale raporti esitamine, kirjutab The Hollywood Reporter. 

Kui Jussie Smollett mõistetakse kõigis episoodides süüdi, siis võib teda ees oodata kuni 64 aasta pikkune vanglakaristus. Iga episoodi eest on maksimaalselt ette nähtud neli aastat vanglas, kirjutab Consequence of Sound.

36-aastast «Empire» näitlejat süüdistatakse ise enda vastu suunatud rünnaku korraldamises. Teda abistasid selles aktsioonis kaks nigeerlastest venda ja sarja kaasnäitlejat Olabinjo ja Abimbola Osundairo. Smolett ütles alguses politseile, et teda ründasid 29. jaanuari varahommikul Chicago Subway restorani ees kaks meest . 36-aastane näitleja, kes on geimees, kirjeldas ründajaid kui kahte valgenahalist meest, kes kandsid suusamaske, ja küsisid näitlejalt, kes tema on see «p*********t Empire'i n****r?», mille järel nad ründasid teda nööri ja valgendiga. Kui ründajad sündmuskohalt lahkusid, siis karjusid nad Smolletti sõnul «see on MANGA riik!»

Politsei usub, et Smollett ei olnud sarjas oma palgaga rahul, ning püüdis rünnaku abil tööstuses oma kurikuulsust tõsta.

Smollett arreteeriti esmakordselt veebruaris süüdistatuna pettuses. TMZ raporteeris, et prokuratuur suurendas näitleja vastu suunatud süüdistuste arvu, kuna tuli välja, et Smollett valetas vähemalt kahel korral politseile ütluste andmise ajal.

Pärast arreteerimist lõigati Smollett «Empire'i» viienda hooaja viimasest kahest episoodist välja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles