Suri sarja «Airwolf» täht Jan-Michael Vincent

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri sarja «Airwolf» täht Jan-Michael Vincent
Suri sarja «Airwolf» täht Jan-Michael Vincent Foto: Nate Cutler / ZUMAPRESS.com

1980. aastate ühes populaarsemas sarjas «Airwolf» hulljulget pilooti Stringfellow Hawke'i mänginud Jan-Michael Vincent suri 74-aastaselt. 

Kummalisel kombel tuleb uudis teatavaks alles nüüd, kuigi ta suri juba 10. veebruaril, kirjutab BBC. Tema surmapõhjuseks loetakse südamerabandust. 

USA näitleja Jan-Michael Vincent mängis peale «Airwolfi» ka mitmes suures filmis koos oma ajastu parimate näitlejatega, kes ka praeguseks meie seast lahkunud on. Näiteks sai teda näha Charles Bronsoni kõrval filmis «The Mechanic» ja Burt Reynoldsiga koos filmis «Hooper».

Vincent nomineeriti Kuldgloobusel kahel korral. Esiteks 1971. aastal rolli eest filmis «Going Home» ja siis 1984. aastal rolli eest sarjas «The Winds of War».

Hiljuti avalikuks tulnud surmatunnistuse kohaselt suri Jan-Michael Vincent juba 10. veebruaril Põhja-Carolinas. 

Dokumendil, mille meedia sai enda valdusesse reedel, on kirjas, et ta viibis surma hetkel Põhja-Carolina haiglas. Mehest jäi maha tema kolmas naine Patricia Ann Christ ja tütar eelmisest abielust.

Jan-Michael Vincent liitus sarjaga 1984. aastal.
Jan-Michael Vincent liitus sarjaga 1984. aastal. Foto: Universal / ZUMAPRESS.com

Vincent sündis 15. juulil 1944 Denveris Colorados.

Kuigi mees oli näitlemisega tegelema hakanud juba kaks kümnendit varem, siis saabus tema läbimurre CBS märuliseriaalis «Airwolf», kus ta hakkas tegema aastal 1984. Selles sarjas mängis ta Stringfellow Hawke nimelist pilooti. Tema kaasstaariks oli legendaarne Ernest Borgnine.

Vincentile maksti väidetavalt iga episoodi eest 200 000 dollarit.

Pärast «Airwolfi» tekkis tema karjääris teatav langus ja ta loobus näitlemisest 2009. aastal. Tema viimaseks filmirolliks oli «White Boy» aastal 2002.

2012. aastal tuli tema parem jalg infektsiooni tõttu põlvest amputeerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles