Galerii: vaata, milline värvikas seltskond Eesti vanimat meesnäitlejat juubeli puhul õnnitlema tuli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti vanim tegutsev meesnäitleja, Ugala teatri grand old man Peeter Jürgens tähistas täna oma 80. sünnipäeva. Vaata galeriist, kes juubilari üllatuspeole õnnitlema olid tulnud!

Näitlejana on ta laval olnud alates 1965. aastast, mänginud ligi 200 lavastuses, pälvinud tehtud töö eest ridamisi tunnustusi ning 2014. aastal tunnistatud Eesti teatri aastaauhindadel parimaks meesnäitlejaks.

Jätkuvast tippvormist annavad tunnistust Ugala 99. hooajal publiku ette jõudnud lavastus «Meistrite liiga», milles Peetril on kanda peaosa, ning vähem kui kahe nädala pärast publiku ette jõudev uuslavastus «Toru. Krossides läbi elu», milles tal samuti kaalukas roll kehastada.

Sünnipäeval valmistasid Ugala teatri inimesed talle üllatuspeo, kuhu olid kogunenud nii endised kui ka praegused kolleegid teatrist, pereliikmed, sõbrad ja tuttavad. Lisaks rohketele õnnitlustele avati Ugala kammersaalis Peetri pikale näitlejakarjäärile pühendatud näitus, kuhu on koondatud fotod tema rollidest 55 aasta jooksul. Näitust näeb märtsi lõpuni Ugala kammersaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles