Eestlaste kolmnurgast läks lendu karm süüdistus: räpipunt 5miinust pidutsevat alaealistega ning kostitavat neid narkoga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5miinust esines 1. veebruaril 2019 Tallinnas Simple Sessioni järelpeol.
5miinust esines 1. veebruaril 2019 Tallinnas Simple Sessioni järelpeol. Foto: Rauno Liivand

Facebooki skandaalses eestlaste kolmnurgas läks lendu video, kus keegi Grete-Marie Võrro väidab, et räpipunt 5miinust pakub alaealistele narkootikume ning kasutab noori tüdrukuid ära. Bändi nimel on juba sõna võtnud kirjanik Sass Henno, kes kinnitab, et see kõik on jama.

End räppariks, hobimodelliks ja näitlejaks kutsuv 26-aastane Grete-Marie Võrro avaldas üle 12 minutilise pikkuse video esmalt populaarses Facebooki grupis «Eestlaste Kolmnurk».

Video, kus naine süüdistab Võsu räpibändi 5miinust alaealistega pidutsemises ja neile kokaiini pakkumises, jõudis täna ka juutuubi ning jõudis seal mitu tundi üleval olla, enne kui see ebasobiva sisu pärast eemaldati.

Grete-Marie möönis, et tal ei ole nende süüdistuste kohta otseseid tõendeid, aga see on tema sõnul avalik saladus, millest kõik teavad, kuid millest keegi rääkida ei taha. Naise sõnul pärineb tema info sõpradelt, kes on bändis helimeestena tegutsenud, bändi liikmetega pidutsenud või neid asju pealt näinud.

Võrro sõnul on tema eesmärk noorte tervist kahjustavatest tegudest avalikkust teavitada. Ta loodab, et pundiliikmed, kelle põhilised lauluteemad on narko ja seks, võetakse tegude eest vastutusele ning nad saavad karistada.

Elu24 võttis Grete-Mariega ühendust ja uuris asja lähemalt. Naise sõnul ei süüdista ta otseselt kedagi, sest ei ole midagi näinud, kuid ta jagas Elu24 toimetusega mitmeid Facebook Messengeri ekraanitõmmiseid, kus inimesed on kaudselt kinnitanud tema juttu. Inimesed, kes Grete-Mariele kirjutasid, ütlesid, et ongi viimane aeg sellest avalikult rääkida, sest see on kaua kestnud ja keegi ei julge midagi öelda ega teha.

Grete-Marie jagas ekraanitõmmises ka vestlust «Lumemäe party» kohta, kus vestluskaaslane kinnitas, et peol oli üks 5miinuse liige, kes kahe neiuga (16- ja 17-aastasega) väidetavalt kokaiini tarvitas. Vestluskaaslane täpsustas, et neiud olid seal, kuna «tahtsid nähvi ja n***u». Grete-Marie küsis ka, kes see 5miinuse liige oli, aga vestluskaaslane ei tahtnud öelda.

Naine lisas, et kui tema seda nime teaks, oleks ta juba ise ammu politsei poole pöördunud.

Grete-Marie jagas Elu24 toimetusega ka mitmeid fotosid, kus 5miinust väidetavalt alaealistega pidutseb, aga me ei saa neid privaatsusnõuete tõttu avaldada.

5miinust, Pluuto ja nublu esinesid 1. veebruaril Tallinnas Simple Sessioni järelpeol.
5miinust, Pluuto ja nublu esinesid 1. veebruaril Tallinnas Simple Sessioni järelpeol. Foto: Rauno Liivand

Grete-Marie jagas oma süüdistusi Facebookis ka kirjanik Sass Hennoga, kes on poole kohaga 5miinuse liige ning viimasel ajal silma paistnud naistevastase vägivalla hukkamõistjana ja korgijoogi vastaste kampaaniatega. Henno blokeeris naise lõpuks oma lehel ära.

Kuid pärast seda, kui Henno nägi juutuubis «Eestlaste Kolmnurgas» avaldatud videot, postitas ta samas vastuse:

«Saadeti mulle see link ja lihtsalt pean kommenteerima. Kui sa kirjutad mu FB seinal suvaliste uuemate ja vanemate postituste alla oma rämpsu, mis sisaldab rõvedaid valesid, süüdistusi ja lollust, siis report-block-delete on veel leebe reaktsioon.

Ma meelelahutusteemasid tavaliselt ei kommenteeri, aga 5miinust on kindlalt igasuguse tüdrukute ärakasutamise ja väärkohtlemise vastu, kutid on aidanud ka ööklubidel korgi-vägistajatega võidelda. Lihtsalt lõpetage sellise pahatahtliku s..a levitamine, sest ma tahaks tegeleda vabast ajast pigem äri ja loominguga, mitte mingeid klikinäljas youtubereid ja tähelepanuvajadustega hulle heitereid hageda. Peace out.

Muusika võib meeldida või mitte, aga mingit sellist avalikku valetamist ei peaks keegi sallima. Reportige seda.»

Sass Henno 1. veebruaril Tallinnas Simple Sessioni järelpeol. Taustal räppar nublu.
Sass Henno 1. veebruaril Tallinnas Simple Sessioni järelpeol. Taustal räppar nublu. Foto: Rauno Liivand

Grete-Marie ei jäänud vastust võlgu:

«Sass Henno, te promote alaealistele narkot, aga päästate naisi? A little incoherence I must say. See info, mida videos jagan, on tulnud minule inimestelt, kes ei soovi sellest ise rääkida. Kahtlased lükked alaealistega on teie trademark ning kui ma kuulsin seda, siis ma lihtsat reageerisin tugevalt.

Tänaseks on kõik tagasi lükanud info või siis ei soovi avalikult kommenteerida. Ma olen ise muusik ja ma ei kasutaks kunagi lapsi ära, et raha teenida, nagu seda olete teinud teie. Tervele muusika skeenele on see teada teema, et teie moraal on küsimärgi all. Olete neiude väärkohtlemise vastu, aga ise levitate seksistlikke sõnumeid oma lugudes. Ma ei tagane ning ootan edasisi arenguid.»

Estoni Kohver: «paljud inimesed» on üsna meelevaldne mõõde ühe hullu kohta Eestlaste Kolmnurgas

Räpipundi 5miinust asutajaliige, 30-aastane Estoni Kohver rääkis Elu24-le, mida ta kõmulisest süüdistusest ja selle esitajast arvab.

Kas te teate, kes on teid süüdistav Grete-Marie? Olete temaga ka varem kokku puutunud?

Pole aimugi, kes see inimene on.

Kas on võimalik, et teie pidudel käivad alaealised?

Kui ööklubi on võtnud vastu otsuse korraldada 16+ vanusepiiriga pidu, siis seal käivad inimesed vanuses alates 16.

Mida vastate tema süüdistustele, et teie bändiliikmed pidutsevad koos alaealistega ja kus te teete koos kokaiini?

See on nüüd küll kellegi väga huvitav fantaasiavili. Kõik, kes meie siseringis, teavad, et me pigem viskame inimesi bäkkaritest välja, kui kutsume neid sinna juurde. Eriti rangelt käib see alaealiste kohta.

Paljud inimesed väidavad, et see on avalik saladus. Kust need jutud on alguse saanud?

«Paljud inimesed» on üsna meelevaldne mõõde ühe hullu kohta Eestlaste Kolmnurgas.

Kuidas kommenteerite alates 14:30 toimuvat lugu, kus teie peol olevat olnud neiu, kes magas vähemalt ühes voodis mehega, kes oli sama vana kui neiu ema ehk 31-aastane? Kas tegu on naljajutuga või juhtus see päriselt?

Keegi ei maganud kuskil kaisus. See situatsioon oli selline... Tüdrukud tulid suvilasse hommikul oma sõpra otsima. Kogu selle 15 minuti jooksul, kui nad sõpra otsisid ja me seletasime, et sellist inimest siin pole, tuli üks vend toast välja ja kuulutas, et tal on 31. sünnipäev. Siis üks leidis, et tal ema sama vana. Saatsime seepeale tüdrukud järgmisse suvilasse sõpra otsima. Ei ole kursis, kas sealtki leiti...

Räpipunt 5miinust hullutas peolisid WKND-telgis.
Räpipunt 5miinust hullutas peolisid WKND-telgis. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles