VAHUR JOA INTERVJUU Küpsemaid mehi eelistav noor juutuuber Anita Sibul lohutab poisse: ärge muretsege, teie aeg alles tuleb! (1)

Anita Sibul. Foto: Martin Paluoja
Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noor juutuuber Anita Sibul jagab aega sotsmeedia ja modellinduse vahel. Jõgevalt pärit neiu on leidnud oma tee, mida mööda on ta juba lapsest saati tahtnud käia. Aga ka tema ei ole pääsenud skandaalidest.

Anita Sibul (21) on pärit isegi Eesti mõistes väikesest linnast Jõgeva. Aga ambitsioonikale ja sihikindlale noorele neiule on isegi pealinn Tallinn väikeseks jäänud ning ta sõidab ikka ja jälle maailma avastama. Ta on külastanud üle 40 riigi, seda on rohkem kui paljud meist nimetada oskame. 

Anita on ka modell. Naturaalselt kena välimus võimaldab tal koostööd teha mitmete brändidega tänu kellele neiu saab maailmas ringi rännata.

Kuid vaatamata kiirelt tulnud edule ei ole ka Anita pääsenud probleemidest ja skandaalidest. Tugeva isiksusena ei lase ta end nendest mõjutada ja ei pelga ta ka oma kriitikutele vastata.

Sellest ja kõigest muust aga ükshaaval ... 

Anita on pärit Jõgevalt, kuid kolis mõni aeg tagasi Tallinnasse.
Anita on pärit Jõgevalt, kuid kolis mõni aeg tagasi Tallinnasse. Foto: Erakogu

Kust sa pärit oled?

Jõgevalt.

Kus sa praegu resideerud? Kui kaua ja miks seal?

Tallinnas, olen poolteist aastat siin olnud. Kolisin siia, sest enamik sotsiaalmeediaga seotud üritusi, kohtumisi ja firmade kontoreid on siin. Lisaks on nii lihtne ja kiire siit reisida võrreldes nt Tartuga, kus elades lisandus reisidele alati kaks ja pool tundi lennujaama ja kaks ja pool tundi sõitu tagasi lennujaamast.

Kuidas sa ennast lapsena kirjeldaksid?

Kõige häbelikum tüdruk, keda kunagi nähtud on.

Anita ütleb, et ta oli lapseba äärmiselt häbelik.
Anita ütleb, et ta oli lapseba äärmiselt häbelik. Foto: Erakogu

Kelleks sa lapsena tahtsid saada? Mis oli sinu unistus?

Tahtsin saada Eesti presidendiks. Lapsena arvasin, et president on see, kes teeb kõiki seadusi ja otsuseid ja mul oli oma väike mustand kirjutatud sellest, mida muutma peaks. Üks eredamaid oli suitsetamise keelustamisest. Irooniline, et osaliselt on see isegi tõeks saanud. 

Kes olid sinu eeskujud, kui sa üles kasvasid?

Lady Gaga ja Eesti president.

Mida sulle lapsepõlves meeldis teha?

Maalida, raamatuid lugeda, malet mängida.

Milline on sinu hariduskäik?

Olen lõpetanud gümnaasiumi. Kuna tegin oma esimese Youtube'i video 15-aastaselt, siis spetsialiseerusin selles vallas väga vara, pidin ise kõike Internetist õppima. Täna annan lastele ise Youtube'i koolitusi – selle asemel, et ise õppida, sai minust endast kogemata hoopis õpetaja.

Kui suur rändaja sa oled? Kus sulle on kõige enam meeldinud?

Reisimine on üks mu suurimaid kirgi. Olen elu jooksul käinud enam kui 40 riigis. Kui on võimalik ajaliselt ja nõudmistelt paindlik olla, siis saab ka reisimine väga taskukohane olla. Hoian iga päev lennupakkumistel silma peal ja kuigi enamik neist ühel või teisel põhjusel ei sobi, siis vahel ikka näkkab ka.

Singapuri linnaelu ja Tai rannad on kõige meeldejäävamad. Šopingu jaoks New Yorgile muidugi vastast pole.

Anita on reisinud enam kui 40 riiki
Anita on reisinud enam kui 40 riiki Foto: @beenbeach

Mis sulle Eesti juures meeldib? Võiksid tuua mõned mõtted.

Ma armastan esiteks Eesti kiiret arengut võrreldes nt Lätiga, kus iseseisvuse samal ajal saavutati. Teiseks on Tallinna infrastruktuur väga aega kokkuhoidev - kõik on 5 minuti kaugusel.

Kui palju sul vaba aega on ja kuidas sa seda sisustad?

Töö tuleb minuga igale poole kaasa, seega on raske sellest eristada vaba aega. Kaks aega on küll, millal mul kunagi telefoni käes pole: jõusaalis ja voodimõnusid nautides.

Millist muusikat sa kuulad? Mida teistel soovitad külma kevade puhul kuulata, et natukenegi soojem oleks?

Mind võib leida paljana vannitoas Ariana Grandet kuulamas või klubis house-muusika järgi tantsimas, aga seda mitte paljana.

Mida sa loeksid enda suurimaks tugevuseks?

Mind ei huvita, mida inimesed minust arvavad. See hoiab fookuse kindlalt eesmärkidel.

Mida sa loeksid enda suurimaks nõrkuseks?

Olen üsna kangekaelne. Kui mul on visioon, siis ma tahan seda teha olenemata lõpptulemusest.

Anita kuulab alasti vannitoas olles Ariana Grandet
Anita kuulab alasti vannitoas olles Ariana Grandet Foto: @beenbeach

Kuidas alustasid YouTube'i tegemisega? Kes olid sinu motivaatorid?

Teised juutuuberid olid need, kes mulle nii üüratult palju positiivset energiat andsid ning tahtsin neid emotsioone ka ise teistele edasi jagada.

Kui kaua sul läheb ühe video tegemisega aega?

Mõnikord tunde, teinekord päevi.

Kellele selline töö võiks sobida? 

Tugeva distsipliinitasemega inimesele, kes suudab end ise motiveerida ja tööülesanded ise välja mõelda ja struktureerida.

Mis on juutuuberluse plussid ja miinused?

Kunagi ei ole fikseeritud sissetulekut, samas saab tööd teha ükskõik millal ja ükskõik kus. Meedia tähelepanul on ka oma head ja vead.

Kust sa leiad raha selle töö tegemiseks? See nõuab palju aega ja kujutan ette, et täiskohaga tööl käia on keeruline.

Sotsiaalmeedias turundamine ja brändi ülesehitamine on täiskohaga elustiil. Iga tunni eest saad midagi tagasi nagu tavatöödel, vahel otseselt, teinekord mitte. Kõige tähtsamaks rahateenimise juures pean mitmetest allikatest tulu teenimist. Kindlustunne tuleb just sealt.

Peale oma Youtube'is ja Instagramis sisu tootmise, kohtumistel ja üritustel käimise, strateegiate katsetamise jne annan Youtube'i klasse, monteerin videoid klientidele ja kui aega üle on, tegelen modellindusega, näiteks olin L'Oréali juuksevärvi reklaamnäoks.

Lõpetasin ka äriplaani koostamise kursuse ning kuigi mul hetkel lisatööd vaja pole, on lähitulevikus plaanis võtta uusi kursusi milleski, mille hetkel saladuseks jätan, et oleks jälle üks asi juures, millega vajadusel teenistust leiaks.

Anita teenib head raha sotsmeedias turundamisega.
Anita teenib head raha sotsmeedias turundamisega. Foto: @beenbeach

Sinuga seoses oli hiljuti väikest viiski skandaal, kus sa ütlesid, et sa imestad, kuidas saavad hakkama inimesed, kellel ei ole kuu lõpus pangakontol 100 eurotki. Millest see kommentaar tingitud oli? Mida sa tegelikult öelda tahtsid?

Skandaal ei lahvatanud sellepärast, mida ma ütlesin. Ma esitasin lihtsalt küsimuse, soovides sellega antud teemal arutelu arendada. Inimestel on alati mitmeid võimalusi ja ma tahtsin motiveerida neid leidma ja vingumist lõpetama, aga mitmed solvusid selle peale.

Kahju on näha, kui palju jääb ütlemata ja seetõttu ka arutlemata, sest kardetakse negatiivset tagasisidet või kedagi solvata. See pole edasiviiv jõud. Offense is not something you give, it is something you take.

Kuidas kommenteerid sellele järgnenud kriitikalainet?

Kriitika oli kahe asja kohta – kuulujutu ja eelduse sellest, mida ma kunagi näidanud pole.

Inimestel on õigus öelda ükskõik mida, kuid kellegi öeldu jagamine faktina on ebaeetiline, mida Andrei (Zevakin) kahjuks tegi. Sotsiaalmeedia annab kõigile platvormi, mistõttu on valeinformatsiooni igal pool. Ilma ülevaate ja juhendita peab igaüks ise oskama eristada fakte arvamustest ja ka valedest.

Sotsiaalmedia mõjutaja olles kaasneb sellega palju eeldusi minu kui inimese kohta. Samamoodi ka eeldused selle kohta, mida igapäeviti teen, kuigi ma seda üldse ei näitagi. Ma võiksin töötada ükskõik millisel maailma ametil, sest ma pole mitte midagi muud peale sotsiaalmeedia ja reisimisega seonduva üles pannud. Võiks ju ka küsida, kui ma terve päev ühtegi pilti toidust üles ei pane, kas see siis tähendab, et ma terve päev ei söönudki midagi…

Kui inimesed räägivad minust, siis ma ei suuda võtta seda isiklikult, sest nad räägivad ainult sellest versioonist minust, mille nad ise on endale loonud.

Anitale meeldivadki vanemad mehed ja ta arvab, et noored poisid on vaid kadedad.
Anitale meeldivadki vanemad mehed ja ta arvab, et noored poisid on vaid kadedad. Foto: Harri Harrison

Kuidas sa suhtud sellesse, et inimesed räägivad, et sa kasutad suhkruissisid, samas kritiseerides inimesi, kellel raha pole?

Olen selliseid eelarvamusi ennegi kohanud, kui nähakse noort naist vanema mehega. Tõde on see, et mulle lihtsalt meeldivadki vanemad mehed. Ausalt öeldes arvan, et paljudele naistele meeldivad.

See avaldub näiteks poppkultuuris. Kuumima näitlejanna tiitli saab tihtipeale 20ndate lõpus olev naine, aga seksikaima mehe tiitli napsab endale pigem 40ndates džentelmen, vahel vanemgi.

Arvan, et suhkruissi termin loodi kadedusest edukate meeste vastu. Noored poisid on muidugi pahased, kui neil naistega nii hästi ei lähe, aga samas näevad vanemaid mehi kõige kenamate neidudega. Minu nõuanne nendele poistele: ärge muretsege, teie aeg alles tuleb! Mehed muutuvad paremaks just ajaga: nii välimuselt, käitumiselt kui ka vaimselt.

Mitte midagi valet pole kingituste tegemises enda jaoks erilisele inimesele ja muidugi ma saan vahel lilli ja kinke. See on meile loomuomane olnud läbi sajandite. Lugesin kord Gary Chapmani teost «Armastuse viis keelt», kus kvaliteetaja ja füüsilise puudutuse kõrval on üks viiest keelest just kingitused. Ja see töötab mõlemat pidi. Mõni päev tagasi jagasin näiteks näomaski koos kellegi mulle armsaga. Jagatud rõõm on topeltrõõm.

Kuhu sa tahaksid YouTube'i tegemisega jõuda?

Nooremana oli mu elu suurim hirm mitte edukaks saada. Ajaga on aga õnnelikkus saanud tähtsama koha ja pööranud minu jaoks mõistet «edu». Kirg midagi saavutada pole minus kustunud, kuid nüüd tahan ma materiaalset edu saavutada, tehes nii palju kui võimalik neid asju, mis mind südamest õnnelikuks teevad.

Minu jaoks ei ole punkti, kust alates oleks nagu kõik valmis või tehtud. Kõik on üks teekond ja kui ma sel teel suudan kedagi inspireerida, mõtlema või naerma panna, siis tunnen, et olen midagi korda saatnud.

Anita Sibul
Anita Sibul Foto: Erakogu

Kuidas sa hindas Eesti juutuuberite taset? Kes on sinu arvates parim?

Vaatan enamasti rahvusvahelisi juutuubereid, aga see, kuidas Tommy Cash nii palju kuulsust tänu oma pilkupüüdvatele ja kunstilistele videote on saanud, on muljetavaldav.

Oled sa praegu kellegagi suhtes?

Minu elus on alati keegi eriline olemas.

Kus sa näed ennast viie aasta pärast?

Viis aastat kaugemal oma teekonnal.

Ja sellega meie intervjuu lõppes. 

Kuigi Anita võib nii mõnelegi jätta ülbe ja üleoleva mulje, siis seda ta kindlasti pole. Neiu teab, mida tahab ja oskab seda saavutada. Kui see kellelegi ei meeldi, siis on see nende mure.

Anita on noorele eale vaatamata palju saavutanud ja kui teda ennast uskuda, siis ei kavatse ta veel pidureid tõmmata ning tahab veel palju teha.

Elame näeme! Ja edu talle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles