Pane end proovile: suur osa paljureisinud inimesi ei suuda vastata lihtsatele geograafia küsimustele (2)

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Suur osa briti täiskasvanutest ei ole geograafias sugugi nii pädevad, kui nad ise näisid arvavat.

Expedia viis läbi uuringu, millest võttis osa rohkem kui 2000 täiskasvanut ja 1000 last. Geograafiaalased küsimused, mis neile esitati, olid põhikooli tasemel.

Tervelt 59 protsenti täiskasvanutest pidas end küll paljureisinuks, kuid küsimustele vastamisel jäädi siiski jätta. Näiteks ei suutnud Jaapanit ja Indiat kaardilt üles leida vastavalt 52 ja 50 protsenti täiskasvanud vastajatest. Austria ülesleidmine valmistas raskusi suisa 76 protsendile täiskasvanutest, vahendab Daily Mail.

Kuigi ka brittide seas on Egiptus ja Türgi populaarsed sihtkohad, ei suutnud siiski rohkem kui pool vastanutest neid riike kaardilt üles leida. Peavalu valmistasid ka pealinnad − 25 protsenti vastanutest pidas Austraalia pealinnaks Sydneyt ning tervelt 71 protsenti ei suutnud nimetada Kanada pealinna.

Uuringust selgus küll tõsiasi, et 49 protsenti brittidest tutvub enne reisi sihtkohaga lähemalt, kuid tundub, et riigi asukoht ei ole üks huvipakkuvamaid teemasid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles