5miinust kummutab uusi kuulujutte: kui klubisse pääsesid alaealised, siis see on turvameeste tegemata töö

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5miinust kummutab kuulujutte: kui tagaruumidesse pääses alaealine, siis see on turvatöötajate tegemata töö
5miinust kummutab kuulujutte: kui tagaruumidesse pääses alaealine, siis see on turvatöötajate tegemata töö Foto: Mailiis Ollino

Räpipundi 5miinuse ümber lahvatanud skandaal, et muusikud pakuvad oma pidudel alaealistele narkootikume ja alkoholi, ei näita raugemise märke. Nüüd on uue jutuga välja tulnud turvatöötaja, kes kinnitab 5miinuse vastu suunatud süüdistusi, mille Estoni Kohver omakorda ümber lükkab.

Elu24-le kirjutanud anonüümseks jääda soovinud turvamees tõi näite 5miinuse liikmete tegemiste kohta 2. septembril 2018 Tallinnas klubis Laev toimunud üritusel, kus mehe väitel liikusid ringi alaealised, kes tarvitasid alkoholi.

Turvamees kirjeldas: «Ma liikusin terve ala peal ringi ja iga kord, kui 5miinusel oli paus, siis lava taga olid nad mingite neidudega. Enamasti kahekesi ja siis suudeldi, rohkem ma ei näinud. Edasi liiguti backstage'i, kus neil olid lauad ja toolid ehk siis lounge vms. Seal pakuti neile alkoholi ja laual olid ka mingid triibud. Peale seda liikusin tagasi kliendialale. Hiljem, kui käisin veel taga ringi, siis oli juba näha sama isikut teise neiuga suudlemas ja siis samasse telki minemas, kus 5miinust pauside ajal oli.»

Turvamehe sõnul olid neiud umbes 16-17-aastased, tüdrukud tuli hiljem peolt ära saata, sest nad ei olnud adekvaatsed. «Enne vaatasime ka dokumendid üle, kas on alaealised või mitte. Neid oli päris mitu,» lisas ta.

Turva kinnitas, et ühel hetkel läks üks 5miinuse liikmetest ühe neiuga soojakusse («selline nagu ehitusplatsidel on») ja keeras selle lukku. 

«Sellest, et lukku pani, sain aru, kui üks töötajatest läks natuke aega hiljem sinna järgi, aga uks oli lukus. Ma ei tea nende liikmete nimesid ja ei oska öelda, kes see oli, kes sinna soojakusse läks,» rääkis mees.

Allikas täpsustas veidi hiljem bändi pilti vaadates, et 5miinuse liige, kes neiuga soojakusse läks, oli Estoni Kohver. Allikas lisas ka, et Päevakoer viis ühe neiu sinna taha.

Klubi Laev vahetas tol õhtul turvameeskonda, sest Meeskond OÜ hüppas alt. Selleks pidid peokorraldajad leidma kiire alternatiivi. Viimasel minutil tehtud kiirete kõnedega kutsuti kohale kolme erineva turvafirma töötajad, kelle seas oli ka informatsiooni andnud turvamees.

Estoni Kohver.
Estoni Kohver. Foto: Rauno Liivand

Estoni Kohver: soovitan sellel turvamehel ja muudel anonüümsetel hobikirjanikel pigem näiteks multifilme kirjutada

Elu24 küsis kommentaari 5miinuse asutajaliikmelt Estoni Kohvrilt, kelle vastuse avaldame täies mahus.

«Mäletan seda pidu väga selgelt. Eelkõige seetõttu, et peo korraldajana tuleb olla oma üritusel teovõimeline. Üritus, millest jutt käib, oli «Rämmar 2.0».

Esiteks. Klubi Laev on üks eeskujulikuma kodukorraga klubisid, millega ma koostööd olen teinud. Uksel on vanusepiir rangelt 18+ ja backstage'i pääsevad ainult käepaelastatud inimesed. Neid käepaelu jagavad korraldajad ja klubi valivalt väga kitsale ringile. Meie juuresolekul ei olnud seal backstage'is kindlalt võõraid ja veel enam alaealisi.

Teiseks. Tol õhtul Klubi Laev turvameeskond vahetus. Sellest tulenevalt võisid ehk uue turvameeskonna tühjema pilguga liikmetel jääda ka häguseks reeglid, mis klubi on seadnud. Kui 18+ klubisse on pääsenud alaealine ja backstage'i keegi, kellel selleks voli puudub, siis on see turvameeste tegemata töö.

Kolmandaks. Peol ei olnud päris kindlasti 5miinuse esinemist. Bändiliikmed, kes sellel peol osalesid, olid Päevakoer ja Estoni Kohver, kellest viimane oli üks peo korraldajatest ja kes üheskoos viisid läbi kahetunnist Youtube'i diskosessiooni nimega «Fuccboi Bassline & Tõnu». Üritusel viibisid nad vastavalt koos oma tüdruksõbra ja elukaaslasega, kellest kumbki ei ole päris kindlasti alaealine ega näe ka alaealise moodi välja.

Neljandaks. Soojakus, millest turvamees kõneleb, asub klubi kontor. Ürituse lõpupoole, reeglina umbes kella viie ajal hommikul, loetakse seal kontoris üle ürituse kassa. Lugemise juures on minimaalselt kaks inimest. Korraldaja ja klubi poolt vastava volitusega inimene, kelleks tol õhtul oli naisterahvas. Raha lugemine toimub alati lukustatud ukse taga.

Viiendaks. Õudselt tüütu on tundide viisi aega kulutada mingite tähelepanuvajadusest või ajukeemiahäiretest sündinud debiilsuste kommenteerimiseks. Seega soovitaksin sellel turvamehel ja muudel anonüümsetel hobikirjanikel pigem näiteks multifilmi stsenaariumitesse aega investeerida. Fantaasiat paistab jaguvat…».

5miinust.
5miinust. Foto: Mailiis Ollino

Turvatöötaja kommentaaridest on häiritud ka Klubi Laev, kelle esindaja sõnas, et nad suhtuvad kõikidesse intsidentidesse täie tõsidusega.

Klubi Laev juht  Mikk Trummal: «Käesoleval juhul jääb selgusetuks, miks konkreetne turvamees ja kogu turvameeskond ei pöördunud potentsiaalse probleemi puhul kohe ürituse ajal Klubi Laev meeskonna poole, vaid teavitas võimalikust vahejuhtumist kuid hiljem ja sedagi meedia vahendusel,» sõnas esindaja.

Soojaku funktsiooni selgitas ka Klubi Laev esindaja: «Põhjus, miks klubi tagaosas olev soojak ehk klubi kontor oli lukustatud, seisnes selles, et volitatud inimesed tegelesid seal ürituse vältel toimunud ostu-müügitehingute kontrollimise ehk teenitud raha ülelugemisega. Meile teadaolevalt möödus üritus vahejuhtumiteta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles