Avril Lavigne'i dramaatilised aastad: nukker lahutus, ränk haigus ja kummaline vandenõuteooria

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avril Lavigne. 2018.
Avril Lavigne. 2018. Foto: SIPA/Scanpix

Veebruari keskel uue albumi «Head Above Water» välja andnud Avril Lavigne on muusikamaailmas ja rambivalguses peale mitmeaastast pausi tagasi. Vaatame lähemalt, millega naine viimastel aastatel tegelenud ja võidelnud on.

Tollel ajal veel Nicklebacki vokalisti Chad Kroegeriga (44) abielus olnud lauljanna Avril Lavigne (34) tuuritas oma viienda stuudioalbumit promodes 2014. aastal, kui kanadalannat hakkasid kimbutama müstilised terviseprobleemid, millele ei suutnud naine lahendust leida.

Avril Lavigne ja Chad Kroeger, 2013.
Avril Lavigne ja Chad Kroeger, 2013. Foto: REUTERS/Scanpix

«Ma olen valudes, väsinud, ei suuda isegi voodist püsti saada,» rääkis lauljanna sama aasta oktoobris. Peale mitmeid arstivisiite leidsid arstid põhjuse- vedelikupuudus ja kurnatus.

Kui pikk tuuritamine aga läbi sai, läks naise tervis ainult hullemaks. Aasta hiljem oli lauljanna täiesti läbi ning sõbrannadega 30nda sünnipäeva puhul Las Vegasesse reisinud lauljanna ei suutnud teha isegi kõige lihtsamaid tegevusi. «Ma ei suutnud süüa, peale basseinis käiku pidin voodis lebama ja puhkama. Kui sõbrannad küsisid, mis viga, ei osanud ma neile midagi vastata.»

«Real Housewives of Beverly Hills» tõsielusarjast tuntud Yolanda Hadid teadis aga üht-teist salapärastest haigustest ning soovitas Lavignelt pöörduda spetsialisti poole. Tänu sellele, sai naine kauaoodatud vastuse- Lyme'i tõbi ehk puukborrelioos. «See oli kergendus, nüüd saan vähemalt alustada raviga,» ütles lauljanna peale saatusliku diagnoosi saamist väljaandele The Guardian. «Ma olin kaks kuradi aastat voodis.»

Avril Lavigne 2011.
Avril Lavigne 2011. Foto: AFP/Scanpix

Haiguse alguses otsustas ta paranemiseks end maailmast välja lõigata ning pesitses kodus Ontarios. Talle määrati haiguse vastu mitmeid erisuguseid antibiootikume ning malaariavastaseid rohte. «See on keeritsbakter, mille vastu võideldakse antibiootikumidega. Kuid see on väga tark bakter- see muundab end tsüstiliseks, seega peab ühel ajal võtma mitmeid erinevaid antibiootikume. See oli kaua diagnoosimata ja seetõttu oli see keeruline,» rääkis endine pungitüdruk.

Naise ema aitas tal enda eest hoolitseda, kui abikaasa Kroeger vaid kontserdite vahel kodus käia sai. «Mulle tundus justkui ei saaks ma hingata, ma ei suutnud rääkida, ei suutnd liigutada. Ma arvasin, et suren,» meenutas lauljanna haiguse rasket kulgu «Oli aegu, kus ma ei käinud nädal aega pesemas, sest ma ei suutnud püsti seista. Mul oli tunne, nagu minu seest oleks elu olnud välja imetud.»

Fännid hakkasid lauljanna pärast aina rohkem muretsema ning 2015. aasta detsembris otsustas lauljanna selgitada, miks teda rambivalguses kaua nähtud ei ole. «Ma tunnen end halvasti, et pole suutud oma fännidele põhjendada, miks olen eemal olnud. Ma olen tükkideks rebitud, sest proovin oma eraelu privaatsena hoida. Ma ei tunne end hästi. Mul on rasked tervisemure. Palun hoidke mind oma palvetes meeles,» kirjutas lauljanna Twitteri fännikontole AvrilMusicChart sõnumi.

Privaatsõnum aga tuli õige pea avalikuks ning teemaviide #PalvetageAvriliEest hakkas kiirelt levima. «Heade soovidega sõnumid ja videod, mis mulle saadeti, puudutasid mind sügavalt. Ja ikkagi, ei olnud ma valmis, et oma fännidele rääkida, mis minuga päriselt toimub.»

Avril Lavigne 2013.
Avril Lavigne 2013. Foto: EMPICS Entertainment/Scanpix

2015. aasta aprilliks tema soov haiguse kohta teavet levitada ja kartus, et inimesed hakkavad teda tema haiguse järgi defineerima tekitasid naises suurt dilemmat. Sellegi poolest võttis ta julguse kokku ja figureeris ajakirja People kaanel pealkirjaga «Tema salajane tervisekriis: arvasin, et olen suremas». Peale seda enam tagasiteed ei olnud.

«Ma tunnen, et mul on vastutus ja ma ei saa lihtsalt istuda ja mitte midagi teha,» rääkis ta Billboardile nädal peale ajakirja ilmumist. «Ma pean rääkima puukborrelioosist, sest see on päris. See väike putukahammustus võib igaühega juhtuda. Inimesed peavad sellest teadma, sest sellest ei räägita palju ja suur osa informatsioonist selle kohta pole tõene.» 

Kuid ka sellises olukorras proovis Avril oma haiguse raskust peita. «Ma manasin ette vapra näo, sest ma ei tahtnud, et haigusest saaks osa minu identiteedist. Nii pea kui püsti sain, tegin pildi ja postitasin selle Instagrami ja mängisin, et mul on kõik hästi.»

Tema näitemäng sai kaks kuud hiljem läbi, kui käis saates «Good Morning America» ning inimesed mõistsid, et asjad on hoopis vastupidi. Lauljanna proovis oma 2015. aasta eriolümpiamängudeks kirjutatud singlit «Fly» promoda, kuid vestlus pöördus kiirelt naise suure teadaandeni, mis oli mõned kuud tagasi teinud. See oli hetk, kus pungitüdruku karm kest murdus ning lauljanna kirjeldas läbi pisarate oma võitlust diagnoosiga.

«Otsustasin, et nüüd pean olema tugev ja rääkima maailmale, mis toimub. Ja ma käitusin oma sõnade järgi, avaldasin laulu eriolümpiaks ja sundisin end kaamera ees hommikusaates rääkima,» rääkis lauljanna. «Ma ei olnud valmis ja ma ei oleks pidanud seda tegema. See oli suur segadus.»

Sealt edasi võtsid asjad aga veel halvema pöörde- septembri alguses teatas Avril, et lahutab oma kaheaastase abielu Kroegeriga.

«Raske südamega teatame Chadiga oma lahkuminekust,» kirjutas naine Instagrami postitatud pulmapildi pealkirjas, mis on tänaseks kustutatud. «Nii abielus kui muusikas, oleme loonud imelisi mälestusi. Me oleme praegu ja jääme edaspidi parimateks sõpradeks ja hoolime teineteisest väga. Aitäh perele, sõpradele ja fännidele siira toetuse eest.»

Chad Kroeger ja Avril Lavigne 2013.
Chad Kroeger ja Avril Lavigne 2013. Foto: REUTERS/Scanpix

Lauljad kohtusid Avrili tolleagse mänedžeri kaudu, kes soovitas neil tööalaselt koostööd teha. «Chadil on olnud palju hittlaule, ta mängib kitarri. See saab olema lahe,» meenutas lauljanna rääkides Billboardiga. «Kuu aega hiljem oli mul sõrmes 14-karaadine kihlasõrmus.»

Kui endised kaasad ise on olnud lahkumineku põhjuse osas privaatsed, siis paarile lähedane allikas teadis rääkida, et nad ei jõudnud teineteisega paljudes asjades lihtsalt üksmeelele ja nendevaheline säde tuhmus.

Kui lauljanna end taas jalule saanud oli, salvestas ta oma kauaoodatud kuuenda stuudioalbumi «Head Over Water» just eksabikaasa Kroegeri stuudios, kus laulis esimesed noodid üle aastate. Mees töötas mitme albumil oleva laulu kallal. Ka laulu «Head Above Water», mis räägib lauljanna ühest kohutavamast õhtust elus.

Naine kirjeldab õhtut, kui lebas emaga voodis ja suutis vaevu hingata, kartes, et see võib jääda tema viimaseks. Sügavalt kristlikust perest pärit Avril ja tema ema palvetasid. «Ma olin aktsepteerinud, et suren. Ma tundsin, justkui oleksin vee all ja upuksin ja ma proovisin pinnale tulla, et hingata. Sõna otseses mõttes palusin jumalalt mind pinnal hoida.»

Peale seda naine haaras telefonist märkmete rakenduse ning kirjutas oma comeback singli. «Ma isegi ei mõelnud sellel hetkel muusikast, see lihtsalt juhtus.»

«Muusika tegi mu enesetunde paremaks. Ma suutsin raske aja oma elus panna muusikasse. Alguses ma ei teadnud, et sellest album tuleb. Pöördusin oma paranemisprotsessi ajal nii loomulikult muusika loomise juurde.»

«See käib üles ja alla. Ma teen kõik endast oleneva, et säilitada tervislikku elustiili- toituda tervislikult, magada hästi ja teha trenni. Pean end muidugi utsitama. Kuid samal ajal on mul mu elu jälle minu kätes- ma saan teha muusikat ja muusikavideosid,» rääkis lauljanna oma paranemisest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#HeadAboveWater, link in bio ?

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne) on

«Ma panin asjad perspektiivi ja see õpetas mulle, kui suur tähtus elus on väikestel asjadel- sõpradel, armastusel, perel ja tervisel,» rääkis laulanna ajakirjale People. 2018. aasta alguses teatas lauljanna ka uuest silmarõõmust, kelleks on Texase miljardäri Fayez Sarofini poeg Phillip. Oma suhet on naid hoidnud privaatsena ning on avalikkuse ees nähtud vaid mõnel korral.

«Mu lähenemine elule on nüüd päev korraga. Ma proovin mitte üle töötada ja rahulikult sisse elada. Ma olen elus heas punktis,» rääkis lauljanna Avril People'ile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? ? ?? #HeadAboveWater

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne) on

Kõige selle keskel pidi Avril hakkama saama ka kõige ulmelisemate vandenõuteooriatega, mis said alguse Brasiilia fännilehelt. Nimelt arvatakse, et 2003. aastal peale vanaisa surma võttis naine endalt elu ning kuna edu oli tollel ajal suur, vahetati naine doppelgängeri Melissa Vandalla vastu välja. Melissa palgati, et paparatsosid segadusse ajada, mis lisas teooriale muidugi veel rohkem õli tulle.

Aastate jooksul on vandenõuteoreetikud leidnud muutuseid Avrili nahas, lõuajoones, silmanurkades, stiilis, käitumises, hääles ja isegi käekirjas. Kuid need on ka asjad, mis juhtuvad, kui 20ndatesse eluaastatesse jõuad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles