Euroopa suusakuurortide vahel on tekkinud hinnasõda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäesuustajad möödunud aastal Šveitsis Davosis
Mäesuustajad möödunud aastal Šveitsis Davosis Foto: SCANPIX

Euroopa suusakuurortide vahel on tekkinud hinnasõda, kuna lume puudusel tuli hindu alandada.

Kuulsatele Alpides asuvatele kuurortidele on hakanud konkurentsi pakkuma odavamad Bulgaaria suusakuurordid, edastab The Telegraph.

Jõuludeks ja aastavahetuseks võib  Alpidesse saada pakette poole hinnaga. Näiteks Prantsusmaal maksis suusanädal varem 1099 eurot, kuid nüüd vaid 464 eurot.

Samas on Bulgaaria mäesuusakuurortides hinnad veelgi odavamad ning selle tõttu populaarsus kasvamas.

Bulgaarias Banskos maksab näiteks neljaliikmelise perekonna nädalane suusapuhkus koos tõstukipileti, suusa- ja saapalaenutuse ning suusaõpetusega 931 eurot.

See on peaaegu vaid pool, mis küsitakse nädalase suusapuhkuse eest Prantsusmaal, mis on 1769 eurot. Šveitsis on veelgi kallim, seal tuleb välja käia 2053 eurot.

Asjatundjate sõnul on viimasel kahel aastal hakanud mäesuusatamise hinnad hakanud alanema just selle tõttu, et populaarsust on hakanud kasvatama odavamad suusakohad.

«See on hea uudis tagasihoidliku eelarvega suusatajatele, kes lähevad puhkama koos perega,» sõnasid asjatundjad.

Prantsusmaa on hakanud oma positsiooni populaarse suusakohana kaotama, kuna Kesk-Euroopa riigid Bulgaaria ja Sloveenia on odavamad.

Alpides on hooaja algust mõjutanud lumepuudus. Meteoroloogide sõnul ei ole detsembris nii vähe lund olnud viimased 147 aastat.

Ühe suusaeksperdi sõnul on Alpides asuvatest suusakuurortidest vaid kolmandikul piisavalt lund suusatamiseks.

Suusakuurordid on hakanud pakkuma osaliselt tasuta teenuseid, et kliente ligi meelitada. Näiteks Šveitsis asuv Davos pakub detsembris tasuta liftipileteid.

Nii USA kui Euroopa meteoroloogide andmetel peaks lumega talv saabuma alles pärast jõule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles