Apellatsioonikohus vabastas süüdi mõistetud mehed, kuna «naine oli vägistamiseks liiga inetu»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naise vastu suunatud vägivald. Pilt on illustreeriv
Naise vastu suunatud vägivald. Pilt on illustreeriv Foto: Luis Louro / PantherMedia /Scanpix

Itaalia Ancona apellatsioonikohus vabastas 2017. aastal vägistamises süüdis mõistetud mehed põhjendusega, et 22-aastane peruulanna oli liiga inetu ja maskuliinne, et ükski mees võiks tahta teda vägistada.

Ancona kohus mõistis kaks meest 2016. aastal vägistamises süüdi, kuid nad kaebasid kohtu otsuse edasi ja pääsesid vabadusse, teatab euronews.com.

Paar nädalat tagasi jõudis meeste vabastamise põhjus avalikusse ja Itaalia kõrgem kohus langetas otsuse see juhtum uuesti läbi vaadata.

Kõrgem kohus tühistas meeste vabastamisotsuse ja Umbria Perugia kohus asub seda vägistamisjuhtumit uuesti arutama.

Kohtunik. Pilt on illustreeriv
Kohtunik. Pilt on illustreeriv Foto: Rupert Trischberger / PantherMedia /Scanpix

Ancona apellatsioonikohtu kolm naiskohtunikku langetasid 2017. aastal meestele vabastava otsuse naise foto ja selle põhjal, et üks kohtu alla antud meestest kasutas naise kohta hüüdnime Viiking. Sellise nime all oli see mees oma mobiiltelefonis salvestanud selle naise mobiiltelefoninumbri.

Kohtunikud sõnasid, et tegemist oli maskuliinse naisega, kelle vastu kohtu alla antud ja vägistamises süüdistatud mehed kindlasti ei saanud huvi tunda.

«Kohtu otsust oli raske lugeda, sest kohtunikud põhjendasid oma otsust sellega, et naise välimus neile ei meeldinud. Nende sõnul oli naine väga inetu,» lausus ohvri advokaat Cinzia Molinaro.

Vatavalt Itaalia seadustele ohvri nime ei avalikustatud.

Ancona kohtu ees on käinud sajad inimesed kohtunike otsuse tõttu meelt avaldamas.

Ancona meeleavaldusi korraldanud organisatsiooni Rebel Network juht Luisa Rizzitelli arvates  oli apellatsioonikohtu kohtunike otsus nagu keskajast.

«Nende kohtunike sõnum oli, et ei vägistata neid, kes nende arvates on inetud. Nad tahtsid jätta muljet, et vägistajad käitusid õigesti ja ohver on valetaja,» lisas ohvri advokaat Cinzia Molinaro.

Advokaat Molinaro teatel läksid kaks meest ja naine 2015. aasta märtsis pärast õhtukooli baari paari drinki tegema. Seal uimastasid kaks meest naise narkootilise aine abil ja kasutasid meelemärkuseta naist seksuaalselt ära.

Kohtuarstlik uuring kinnitas, et naist oli vägistatud ning naise verest leiti suures koguses bensodiatsepiini.

Peruulanna ja ta ema tundsid juhtunu tõttu häbi. Peruulanna läks 2017 koos emaga pärast apellatsioonikohtu otsus kodumaale tagasi, kuna Itaalias said neist heidikud.

Peruulanna ema tuli 2018 Itaaliasse tagasi, kuid ei ela enam Anconas, kuna peab seda paika ohtlikuks.  

Ancona asub Itaalia keskosa idarannikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles