Video: maailma kõige kallim parfüüm paneb nii oma hinna kui koostisega pea ringi käima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parfüüm Shamukh, mille hind on 1,3 miljonit dollarit
Parfüüm Shamukh, mille hind on 1,3 miljonit dollarit Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Araabia Ühendemiraatide parfüümifirma The Spirit of Dubai teatel lõid nad maailma kõige kallima parfüümi Shumukh, mis araabia keeles tähendab «teenides kõige kõrgemat».

Selle parfüümi loomisele kulus kolm aastat ja tuli teha 493 lõhnakatsetust, teatab cnn.com.

Kolmeliitrine pudel Shumukh parfüümi maksab 1,3 miljonit dollarit (1,1 miljonit eurot).

Parfüümvedelik on Itaalia kuulsast Murano kristallist pudelis, mille ülaosa ehivad kuldne pistrik, araabia hobused, roosid ja gloobus. Lisaks on sellel 3571 teemanti ja pärlit, kaks kilogrammi 18-karaadist kulda ja viis kilogrammi puhast hõbedat.

Kogu see luksus asub mustast nahast kastist, mille kõrgus on üle kahe meetri.

Parfüümitegijate teatel pärinevad lõhnabuketi koostisosad maailma erinevatest paikadest, kuid see parfüüm räägib Dubai hingest.

Tegemist on sandlit, muskust, ylang-ylangi, türgi roosi, india agaripuud, patšulit ja veel mitut koostisosa sisaldava lõhnaga, mis sobib nii naisele kui mehele ehk see on uniseks.

Kalli parfüümi pudel hoiab enda käes kahte Guinnessi rekordit: kõige enam teemante ja kõige suurem müügil olev pihustatav parfüümipudel.

Seda parfüümi saab näha Dubai suurimas ostukeskuses kuni 30. märtsini. Seda näinute sõnul paneb hind pea ringi käima, kuid seda võib ka teha selle parfüümi koostis ja lõhn.

Guinnessi rekordite organisatsiooni teatel oli seni maailma kõige kallim parfüüm Clive Christian No.1 Imperial Majesty, mis anti 2005 välja 10 pudelist koosenud seeriana. Iga 500 milliliitrine pudel maksab 205 000 dollarit. Kümme pudelit kokku maksavad üle kahe miljoni dollari.

Kuna tegemist ei ole ühes pudelis asuva parfüümiga, siis ei saa seda pidada kõige kallimaks ühepudeli parfüümiks. Seda tiitlit kannab nüüd Shumukh.

Teada on veel mitu auto hinnaga parfüümi. 2011. aastal andis DKNY välja Golden Delicious Million Dollar parfüümi, mille pudel oli kollasest ja valgest kullast ning sellel oli 2700 teemanti ja 183 kollast safiiri.

Meedias nimetati seda maailma esimeseks ühe miljoni dollari parfüümipudeliks. Pudelites oli kallist parfüümi vaid 100 milliliitrit ja see parfüüm ei olnud müügis, vaid seda müüdi ainult oksjonitel.

DKNY ei ole avalikustanud kui palju neid parfüümipudeleid osteti ja kui palju nende eest maksti. 

Prantsuse parfüümifirma Morreale Paris teatas 2018, et nende parfüüm Le Monde sur Mesure on maailma kalleim, kuna viieliitrine pudel müüdi 1,8 miljonit dollari eest (1,5 miljonit eurot). Lisaks oli sellel parfüümipudelil kaks kliogrammi kulda ja 1000 teemanti.

Le Monde sur Mesure’i hind oli küll kallim, kuid Shumukhi milliliitri hind on kõrgem, vastavalt 360 dollarit (316 eurot) ja 431,70 dollarit (379 eurot).

Shumukh ei pruugi olla kaua kõige kallim parfüüm, kuna Morreale Paris teatas hiljuti, et nad annavad välja 10-liitrise eksklusiivparfüümi, mille koostis on ebatavaline ja mille pudelil on kulda, teemante ja rubiine. Koguväärtus on üle 18 miljoni dollari (15,8 miljonit eurot). Selle parfüümi milliliitri hind on 1800 dollarit (1584 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles