Venemaal kaotas töö ujumistrikoos poseerinud õpetaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Kuvšinnikova
Tatjana Kuvšinnikova Foto: vk.com

Venemaal Lõuna-Siberis Altai krais Barnaulis kaotas töö taliujumist harrastav õpetaja, kes postitas endast sotsiaalmeediasse trikoos foto.  

38-aastane Tatjana Kuvšinnikova ei osanud oodata, et ta foto tekitab skandaali ja kool vallandab ta viidates «alastifoto» postitamisega halva eeskuju andmisele, teatab iltalehti.fi.

Kuvšinnikovat on fotol näha sportlikus ujumistrikoos, tal on kaelas kolm medalit ja käes diplom. Pildi juures on tekst: «Pionerskoje järvel  toimunud võistluse järgselt 27. jaanuaril 2019».

Tatjana Kuvšinnikova
Tatjana Kuvšinnikova Foto: vk.com

Vene keelt ja kirjandust õpetav naine kuulub Venemaa taliujumise liitu ja on taliujumisvõistlustel saavutanud kõrgeid kohti.

Venemaa meedia teatel lahvatas õpetaja ümber skandaal pärast seda, kui ühe ta õpilase vanem nägi sotsiaalmeedias ta trikoofotot. Vanem teatas sellest koolijuhile, kes õpetaja «vaibale kutsus» ja temalt postituse kohta aru päris.

Kooli juhtkonna arvates kahjustas selline foto kooli mainet ja andis õpilastele halba eeskuju ning õpetajat sunniti kirjutama lahkumisavaldus.

«Inimeste selline reaktsioon on minu jaoks kummaline. Samas ebameeldiv ja ootmatu. Võimalik, et selle põhjustas kadedus,» sõnas naine.

Tatjana Kuvšinnikova 1. septembril 2018 õpilastelt saadud lilledega
Tatjana Kuvšinnikova 1. septembril 2018 õpilastelt saadud lilledega Foto: vk.com

Kuvšinnikova õpilased ja enamik õpilaste vanematest asusid ta kaitsele, kuna peavad teda heaks õpetajaks ja õpilastele esskujuks, kuna harrastab taliujumist.

Vanemad kirjutasid kooli juhtkonnale palvekirja, kuid Kuvšinnikova vallandati ikkagi.

Venelanna keeldus eemaldamast sotsiaalmeediast fotot, mille tõttu ta töö kaotas. Naise sõnul ei saa keegi teda keelata poseerimas sportlikus riietuses ja koos medalitega.

Pildi juurde on kirjutatud palju teda toetavaid kommentaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles