Prantsuse kohus andis miljonärile käsu lammutada vaaraolikult grandioosne villa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrick Diter
Patrick Diter Foto: twitter.com

Prantsuse Aix-en-Provence’i kohus andis miljonär Patrick Diterile aega 18 kuud, et ta lammutaks ebaseaduslikult ehitatud villa, mis oma arhitektuurilt ja suuruselt on asburdne.

Château Diter, mille hind on 57 miljonit eurot, asuba Lõuna-Prantsusmaal Monaco ja Cannes’i vahepeale jäävas Grasse’is, teatab theguardian.com.

Diter ostis seal vana ja lagnenud 200-ruutmeetrise maja 2005, mida hakkas renoveerima ja suurendama ning tegi sellest uhke Toskaana stiilis villa, mille juures on suur välibassein, aed ja helikopteriplats.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Diter castle ❤?❤

A post shared by @ d.woody___ on

Mehe naabrite, kes samuti on miljonärid, sõnul ehitas Diter osa oma villast kaitse all olevale maale, mis ei kuulu temale. Samuti kahjustas ta lisahoonete püstitamisega neile kuuluval maal olevaid puid.

Kui Diter ei lammuta oma villat ettenähtud ajaks, siis peab ta vastavalt kohtu otsusele maksma 450 000 eurot rahvi ja iga maksmata päevaga lisandub 500 euro suurune viivis.

Prokurör Pierre-Jean Gaury sõnas jaanuaris toimunud kohtuistungil, et Diteri majaehitusprojekt on vaaraolikult grandioosne, samas aga ebaseaduslik, kuna osa sellest asub looduskaitsealal, mis nüüdseks on jäädavalt kahjustunud.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Troedson (@nick_troedson) on

Diter tunnistas kohtus, et ta tegi ehitamisel vigu ja ehitas ilma loata, lubades lammutada need hooned, mis asuvad looduskaitsealal.

Jõukas mees sõnas meediale, et arvatavalt on ta naabrid kadeda ja see tõi talle probleemid kaela.

Naabritele ei meeldinud ka see, et Diter üüris oma villat filmi- ja seriaalivõteteks ning pulmadeks ja sealt kostnud lärm segas nende elu.

Diter peab naabritele selle eest maksma 45 000 eurot.

Diter, kes elab villas koos oma naise Monicaga ja tütrega, sõnas 2017 väljaandele Paris Match, et nad ei leidnud Itaalias Toskaanas neile sobivat villat ja selle tõttu hakkasid otsima seda Lõuna-Prantsusmaal.

Neile jäi 2000. aastal silma lagunenud maja Grasse’is, mille nad ära ostsid ja laiendama hakkasid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ETIENNE CARTER (@etiennecarter) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles