Kui fototöötlus läheb liiga kaugele: ligi 100 pilti ebaõnnestunud kaanefotodest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Kardashian vaatab peegeldusest seina. Meesmodell on fototöötlusega juurde lisatud.
Kim Kardashian vaatab peegeldusest seina. Meesmodell on fototöötlusega juurde lisatud. Foto: Bored Panda

Pilt on pealkirja järel iga artikli juures kõige pilkupüüdvam osa. Selle tõttu nähakse fotodega korralikult vaeva, et need head välja paistaksid. Aga alati ei lähe asjad libedalt ning pildid on töötlemise käigus muutunud väga veidraks.

Veebiportaal Bored Panda on kokku pannud pildigalerii 97-st fototöötlemise järel ebaõnnestunud pildist, kus inimeste jäsemed on pahupidi, neil on kaks paremat jalga, puuduvad nibud või nende peegelpilt on kummalise nurga all.

Kuhu poole jääb korvirõngas?
Kuhu poole jääb korvirõngas? Foto: Bored Panda

Sellistes vigades ei ole süüdi vaid oskamatud fotokunstnikud, kes fototöötlemise algusaastatel oma kätt proovisid ega ka väikeste väljaannete esindajad. Neid vigu teevad ka suurte ajakirjade ja väljaannete töötajad, kui nad avastavad, et lehte minev pilt ei ole sobib ning modelli tagasikutsumine uueks fotosessiooniks on liiga kulukas. Selle asemel püütakse fototöötlemise käigus päästa, mis päästa annab, kuigi on teada, et sellest head nahka ei ole tulemas.

Gisele Bündcheni pole naba
Gisele Bündcheni pole naba Foto: Bored Panda

Selle tõttu ongi nii mitmedki modellid, staarihakatised ja teised fototööstuse läbinud inimesed eriti veidrad. Vaata, kas näed, mis on fototööstuse käigus nihu läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles