Pildid: farmer leidis oma voodi alt rohkem kui kahemeetrise krokodilli

Inna-Katrin Hein
Copy

India lääneosas Gujarati osariigis Vadodara lähedal elav Babubhai Parmar leidis 28. märtsi öösel oma voodi alt suure krokodilli.

30-aastane farmer Parmar ärkas kell 1.30 koerte haukumise peale üles ja kuulis, et keegi liigutab ta voodi all, teatab ibtimes.co.in.

Ta pani valguse põlema ja nägi, et voodi all oli agressiivne, rohkem kui kahemeetrine emane krokodill, kes oli tiine.

India farmer leidis oma voodi alt suure tiine krokodilli
India farmer leidis oma voodi alt suure tiine krokodilli Foto: India Photo Agency / SWNS/Scanpix

Parmaril õnnestus voodist välja hüpata ja majast põgeneda. Ta palus naabreid appi krokodilli ta kodust välja ajama.

Naabrid teatasid krokodillist looduskaitsjatele, kes  tulid looma kinnivõtma ja teda ta tavapärasesse elukeskkonda tagasi viima.

Looduskaitsjate arvates oli see krokodill pärit lähedaasuvast Malataj järvest ja ta võis Parmari majja tulla, kuna otsis munemiseks sobivat kohta. Farmeri maja asub järvest vaid 500 meetri kaugusel.

«Tegemist oli 2,40-meetrise emasega, kes tahtis turvalises kohas muneda. Kui ta oleks olnud tavaline krokodill, oleks keegi meist üksinda hakkama saanud ja ta järve tagasi viinud. Kuid tegemist oli tiine agressiivse emasega. Seega olime terve meeskonnaga väljas,» sõnas India metsandusameti esindaja Sarpanch Durgesh Patel.

India farmer leidis oma voodi alt suure tiine krokodilli. Pildil looduskaitsjad, kes krokodilli kinni püüdsid ja ta ta tavapärasesse keskkonda tagasi viisid
India farmer leidis oma voodi alt suure tiine krokodilli. Pildil looduskaitsjad, kes krokodilli kinni püüdsid ja ta ta tavapärasesse keskkonda tagasi viisid Foto: India Photo Agency / SWNS/Scanpix

Looduskaitsjad jäädvustasid voodi all olnud roomaja, postitades pildid sotsiaalmeediasse.

Kohalike andmetel on piirkonnas umbes 160 krokodilli, kes tavaliselt küladesse ei tule ja neil ei ole enamasti nende roomajatega probleeme olnud.

Küll aga tulevad Malataj, Deva ja Petli järve emased krokodillid veest välja kui neil on munemise aeg ja nad otsivad paika, kuhu munade jaoks pesa teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles