Keskkoolis sai tööd õpetaja, kes ei osanud lugeda ega kirjutada (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkoolis sai tööd õpetaja, kes ei osanud lugeda ega kirjutada
Keskkoolis sai tööd õpetaja, kes ei osanud lugeda ega kirjutada Foto: SHAH MARAI / AFP

Faisal Ahmedi nimeline mees sai maksumaksja poolt rahastatud agentuuri nõusoleku õpetada keskkoolis, kuigi tal olid suured raskused kirjutamisega, lugemisprobleemid ja keeruline lugemistestidest aru saamisega.

Õpetaja Faisal Ahmed saadeti keskkooli õpetama, kuigi tema enda lugemise ja kirjutamise tase ei vastanud algklassi õpilase omalegi, kirjutas The Sun.

Mehe probleemid algasid juba mõned päevad pärast palkamist, kui ta pidi eliitkoolis õpilastele äri õpetama.

Koolidirektor kutsus ta enda jutule esimese tunni lõpus ning peatas tema õpetamise. Ahmed, kellel on probleeme ka koordinatsiooniga, tunnistas ülemusele Mark Rowlandile, et ta suudab vaevu rohkem kui paar minutit kirjutada, kuna see on tema jaoks valus.

30. eluaastates Ahmed sai oma töö tänud Teach First programmile, mis saab riigilt miljoneid toetust, et koolidesse häid töötajaid värvata.

Kõik see leidis aset 2016. aastal, kui avalikuks tulid kohtupaberid, kui Ahmed kaebas Põhja-Londonis asuva Thomas More'i katoliku kooli puudega töötaja diskrimineerimise tõttu kohtusse. Kool meest ei vallandanud, vaid ta lahkus diskrimineerimise tõttu ise. Aga Ahmed, kelle ülesandeks oli õpilasi lõpueksamiteks ettevalmistada, kaotas nii kohtukaasuse kui hilisema apellatsiooni. 

Faisal Ahmed töötas enne linna heaks, aga otsustas õpetama hakata, kui tal tekkis 2016. aastal võimalus Teach First programmi raames seda teha.

Organisatsioon tunnistas hiljem, et nad ei avaldanud koolile, et Ahmedil on koordinatsiooniga probleemid. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles